szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felkerült a Gazdasági Versenyhivatal oldalára az adásvételhez szükséges engedélykérelem, abból derül ki, Simicska mely vállalkozásait veszi át Nyerges Zsolt.

Július 4-én érkezett a bejelentés, hogy Simicska Lajos és családja saját és közös tulajdonában lévő építőipar, mezőgazdasági, média-, közterületi reklámpiaci és vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A Napi.hu szúrta ki, hogy a Gazdasági Versenyhivatal honlapján szerdán megjelent az ehhez kapcsolódó engedélykérelem, így láthatóvá vált, pontosan mely cégeitől válik meg az egykori Közgép-vezér.

A dokumentum szerint Simicska a Mezort Általános Befektetési Zrt.-t, az Euro Publicity Kft.-t, a Megapolis Media Zrt.-t, a Mundus Invest Zrt.-t, a Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft.-t, a Pro-Ráta Holding Zrt.-t és a Pro-Aurum Zrt.-t adja el. Hivatalosan a Pro-Aurum a Közgép tulajdonosa, vagyis Simicska így a Közgéptől is megválik. Az, hogy a már bezárt Magyar Nemzet kiadója nincs a listán, nem véletlen: a céget négy másik vállalat tulajdonolja, mind a négy az eladottak között van.

A cégek vételárát a felek nem publikálták.

A jelek arra utalnak, hogy a tulajdonoscsere csak átmeneti, a vagyonelemek Nyergestől végül Mészáros Lőrinchez vándorolnak majd.

Simicska és Nyerges, illetve Nyerges és Orbán Viktor kapcsolatáról itt írtunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek

Bűnbakok a magyar kormány szemében, de az EU szabadságzónát kínál a melegeknek

Csapágygolyók ömlöttek a 86-os útra, a teherautós elhajtott a helyszínről

Csapágygolyók ömlöttek a 86-os útra, a teherautós elhajtott a helyszínről

Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár

Extravagáns és méregdrága az aranyozott karbon kerékpár