szerző:
hvg.hu

Ma már nemcsak a kisüzemi főzdék, hanem a nagy gyárak is különlegességekkel bővítik a kínálatukat. Míg tíz éve szinte csak az olcsó sörök fogytak Magyarországon, ma már megéri innovatív termékeket fejleszteni.

A Heineken Hungária, a Dreher és a Borsodi is megszilárdította pénzügyi helyzetét; ezek a nagy sörgyárak teszik ki a 6,2 millió hektoliteres, 150 milliárd forintos magyar sörpiac több mint 95 százalékát – írta a Világgazdaság.

A kedvező gazdasági környezet miatti fogyasztásbővülés, valamint a kisüzemi főzdék termékeivel beköszöntött söripari forradalomra adott termékfejlesztések miatt ezek a nagy gyártók is előálltak erősebb komlózású sörökkel. Emellett a radlerek, az ízesített és az alkoholmentes termékek népszerűsége is nő. A Magyar Sörgyártók Szövetségének adatai szerint az idén is megmaradt a piac lendülete: az első fél évben 3,6 százalékos növekedést mértek.

A Heineken tavaly 3 százalékkal 53,9 milliárd forintra növelte az árbevételét, miközben adózott eredménye a 2016-os 400 millió forintos veszteség után már 170 milliós nyereségről árulkodik. A Drehernél áprilistól márciusig tart az üzleti év. A Világgazdasággal viszont közölték, hogy 3 százalékkal nőtt a forgalom az egy évvel korábbi 53,9 milliárd forinthoz képest. Az Opten adatai szerint áprilistól decemberig, tehát kilenc hónap alatt is 140-ről 380 millióra kúszott fel a profit az előző 12 hónaphoz képest. A bővülés tavaly a piacból legkisebb arányban részesülő Borsodinál volt a leglátványosabb: 10 százalékkal, 36,8 milliárd forintra ugrott az értékesítés, miközben a 2015-ben még csaknem 5,3 milliárdos veszteséget két év alatt 600 milliósra sikerült leszorítani.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Alapvetően nagyon várjuk, hogy önvezető autókban ülhessünk

Alapvetően nagyon várjuk, hogy önvezető autókban ülhessünk

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Öt tüntetőt tartóztattak le tegnap éjjel

Meghosszabbították a szexuális erőszakkal vádolt afgán férfi letartóztatását

Meghosszabbították a szexuális erőszakkal vádolt afgán férfi letartóztatását

Miniinterjút készítettek Orbánnal

Miniinterjút készítettek Orbánnal

A kormányzati gyűlöletkampányt népszavazással nem lehet megállítani

A kormányzati gyűlöletkampányt népszavazással nem lehet megállítani

Kirúghatták a kukaholding vezetőit

Kirúghatták a kukaholding vezetőit