szerző:
hvg.hu

A cég értéke szédületes tempóban növekszik.

Elérte az ezermilliárd dolláros értéket az Amazon is, ezzel a második tőzsdén jegyzett amerikai cég lett, amelyik átlépte azt a határt. Az első az Apple volt, a techóriás augusztus elején lett ezermilliárd dolláros cég.

A világ legnagyobb online kereskedője az elmúlt években viharos sebességgel tudta növelni értékét, alapító-vezetője, Jeff Bezos tavaly júliusban lett a világ leggazdagabb embere.

Vagyona növekedésének őrült tempóját jelzi, hogy a Forbes március elején kiadott, a világ dollármilliárdosait listázó kiadványában még 112 milliárd dollárra tette vagyonát, jelenleg viszont már 166 milliárdra. Ennek alapja az, hogy az üzletember az Amazon részvényeinek 16 százalékát birtokolja.

Az 1994-ben Bezos seattle-i garázsában alapított és egy évvel később induló Amazon kezdetben könyvkereskedés volt, mára azonban gyakorlatilag mindent árul. A cég mára világszerte 575 ezer embert foglalkoztat, éves bevétele meghaladja a 200 milliárd dollárt – írja a Bloomberg.

Arról, hogy mennyi is az ezermilliárd dollár, napi árfolyamon 283,4 ezer milliárd forint, az Apple csúcsdöntése idején írtunk alábbi cikkünkben.

Hány kiló alma jönne ki az Apple árából? Ennyit ér a világ legnagyobb cége

Ezermilliárd dollár, vagyis 276 ezer milliárd forint: az Apple a nyilvánosan jegyzett amerikai cégek közül elsőként lépte át ezt az álomhatárt. A 12 nullát tartalmazó összeg megfoghatatlan, mi azért megpróbáltuk valahogy megfogni.

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!