szerző:
hvg.hu

Drágán vásárolt lélegeztetőgépet, elzavarta a miskolci kórházigazgatót Németh László, amikor még az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezetője. Némethet júniusban lecserélték, most a szegedi egyetem klinikai központját vezetheti.

A napokban derült ki, hogy a korábban nyugdíjba vonuló klinikai központ elnöke után a szegedi egészségügyi intézmények irányításával megbízott Piffkó József professzor lemondott, utóda pedig az Állami Egészségügyi Ellátó Központban, májusban leváltott főigazgató, Németh László lép a helyébe – tudta meg a delmagyar.hu.

Németh 1999 és 2003 között a szegedi gyermekklinikán dolgozott, nem idegen helyre érkezik. Az elmúlt években az Állami Egészségügyi Központot vezette, az ő irányítása alatt fordult elő, hogy az ÁEEK egy közbeszerzésen nem az olcsóbb lélegeztetőgépeket kínáló céget választották, hanem a 700 millió forinttal magasabb ajánlatot adó vállalkozót, ezért 50 millió forintos bírságot is kiszabott a hatóság a központra, írta a magyarnarancs.hu még januárban. De Némethez kötik a miskolci kórházigazgató menesztését is, aki a helyi gigakórház megalakítása után átvizsgálta az intézmények szerződéseit, közbeszerzéseit, és ezek között talált több olyat is, amely kifogásolható volt, ezeket februárban szóvá is tette egyeztetéseken, ahol az ÁEEK főigazgatója is ott volt. Röviddel ezután döntöttek a miskolci igazgató elbocsátásáról. Akkor a Magyar Nemzet megkereste az Ellátó Központ igazgatóját, hogy miért küldték el az egyik jól működő kórház vezetőjét. Németh ezt azzal indokolta, hogy Tiba Sándor már nyugdíjas korú, de a lap megjegyezte, hogy már korábban is az volt.

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Klinikai Központ elnöki feladataival szeptember elsejétől bízták meg. A szegedi klinikai központ az adós intézmények között a második helyen áll. Nyár óta a SZTE új rektora, Rovó László, aki szintén orvosprofesszor.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Igen rossz hírt kapott az Apple

Igen rossz hírt kapott az Apple

Gulyás Gergely elárulta, hogyan érkezett útlevél nélkül Gruevszki Magyarországra

Gulyás Gergely elárulta, hogyan érkezett útlevél nélkül Gruevszki Magyarországra

Elképesztő mennyiségű pénzt tettek félre a magyarok a nyugdíjukra

Elképesztő mennyiségű pénzt tettek félre a magyarok a nyugdíjukra

Íme a friss lista: ezek most a leggyorsabb számítógépek

Íme a friss lista: ezek most a leggyorsabb számítógépek

Nocsak, összehajtható tabletet is tervez a Samsung?

Nocsak, összehajtható tabletet is tervez a Samsung?

Marabu FékNyúz: Niki Gruevszki a NER-páholyban

Marabu FékNyúz: Niki Gruevszki a NER-páholyban