szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban még arról volt szó, vegyesvállalat lesz, most a cég megveheti a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t és ingatlanjait.

Verseny nélkül az orosz Transzmasholding tulajdonában levő TMH Hungary Invest Zrt. szerzi meg a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t a hatalmas területű ingatlannal együtt, írja a VEKE Facebook-oldala a Magyar Közlönyben közölt kormányhatározat értelmezéseként. "Értesüléseink szerint a lépés együtt jár a Dunakeszi Járműjavító Kft. és a Stadler közötti együttműködési megállapodás felmondásával, így az emeletes motorvonatok a továbbiakban kizárólag Minszkben fognak készülni."

A Magyarországra érkező emeletes vonatok gyártásában ugyanis Dunakeszi is részt vett.

A Transmashholding 2016-ban jelentette be, Magyarországra jön. Akkor még vegyesvállalatot akartak csinálni a Járműjavítóval. A cégben az Európa-szerte korrupcióval vádolt (eddig egy ügyben bizonyított) Alstom is tulajdonos.

Lettek volna tervek Dunakeszin

A Dunakeszi Járműjavító részt vett a budapesti orosz metrók felújításában, illetve a fővárosba érkező CAF villamosok utolsó tíz példányának az összeszerelésében is. 

Valamint ők újították fel a több mint 350 „piros csíkos” elővárosi vasúti kocsit. De arról is voltak tervek, hogy a Transmashholdinggal közös céggel induljanak afrikai vasúti járműtendereken.

A kormány korábban még azt ígérte, járműgyártó nagyhatalom leszünk, és magunknak fogunk gyártani HÉV-et, kisföldalatti-szerelvényt, fogaskerekűt és mellékvonali vasúti motorkocsit, a gyártásban Dunakeszi is komoly szerepet kapohatott volna. Úgy tűnik, nem fog.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az amerikai járványügyi központ vezetőjével szemben is makacskodik Trump

Az amerikai járványügyi központ vezetőjével szemben is makacskodik Trump

Mészáros Lőrinc: Gyurcsány és Medgyessy ledarálta a magyar építőipart

Mészáros Lőrinc: Gyurcsány és Medgyessy ledarálta a magyar építőipart

Amerika milliárdosai csak még gazdagabbak lettek a koronavírus-járvány alatt

Amerika milliárdosai csak még gazdagabbak lettek a koronavírus-járvány alatt