szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az édesség azonban így is édes marad.

Felfedezett, majd szabadalmaztatott egy új módszert a Nestlé, aminek hála hozzáadott cukor nélküli édességet tudnak majd gyártani – írta a Fortune.

Az új eljárással készülő nyalánkság érdekessége, hogy ugyanúgy édes. A cukorpótlékot a kakaóbab fel nem használt részeiből nyerik ki, melyeket eddig kidobtak.

Az első, hozzáadott cukor nélküli édességeket Japánban dobja piacra a Nestlé, de eleinte csak a KitKatnél próbálják ki az új receptet. A gyártó szerint az eljárással egy szelet finomságban 40 százalékkal kevesebb cukor lesz, mint a hagyományos KitKatben.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!