szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Precedens értékű per zajlott Párizsban.

A párizsi fellebbviteli bíróság döntése szerint, hogy ha valakit üzleti úton ér szívroham egy szexuális aktus során, az betudható munkahelyi balesetnek, írta az Euronews.

A döntés előzménye az volt, hogy egy francia biztonsági szakember északnyugat Franciaországban volt üzleti úton, és meghalt, miközben egy orosz nővel szexelt. A férfi munkáltatója nem akart felelősséget vállalni, mivel munkaidő után történt az eset, ráadásul nem is abban a szobában, amit a férfinak lefoglaltak.

A párizsi keleti részén, Meauxban tartott tárgyaláson a bíróság szerint mivel a francia munkajog értelmében a munkahelyi baleset az, ami munka közben történik, és ebbe beletartozik az utazás, a munkával töltött idő és a pihenőidő, így maga az üzleti út is.

„A francia törvény előírja, hogy a munkahelyi baleset olyan baleset, amely a munka folyamán következik be”

 - mondta a bíróság szóvivője az Euronews-nak.

A dolgozót az egész üzleti út alatt úgy kell kezelni, mint aki munkát végez, kivéve akkor, ha olyat tesz, ami nem tekinthető a mindennapi élet részének. A bíróság azonban azt is hangsúlyozta, hogy a szex a "mindennapi élet" részének tekinthető.

A szóvivő elmondta, arról nem volt információjuk, hogy az elhunyt férfi házas volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Élet+Stílus

Rájár a rúd a szexista sörökre

Az augusztus elején Londonban megrendezett Nagy Brit Sörfesztivál negatív szenzációja volt, hogy több szexistának minősített sört kizártak a kézműves sörök egyik legnagyobb seregszemléjéről.

Kockázatos besorolású országnak minősítené Magyarországot a szlovák egészségügyi miniszter

Kockázatos besorolású országnak minősítené Magyarországot a szlovák egészségügyi miniszter

Alföldi Róbert: Semmi meglepő nincs abban, amit Vidnyánszky Attila csinál

Alföldi Róbert: Semmi meglepő nincs abban, amit Vidnyánszky Attila csinál

Micheliszék bojkottálják a nürburgringi WTCR-futamot

Micheliszék bojkottálják a nürburgringi WTCR-futamot