szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tiborcz István interjúban beszélt az Appeninn részvények és a visegrádi üveghegy eladásáról is. Szerinte a kritikusai segítettek abban, hogy jó projektekbe fogjon, az airbnb-t pedig bírálta, mert ebben a piaci szegmensben nem ritka az adóelkerülés és a szabályok be nem tartása.

Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével készített interjút a Portfolio.hu. Tiborcz cége, a BDPST Zrt. nemrég kiszállt az Appeninn Holding Nyrt.-ből, értékesítette a részvényeit, a lap szerint azóta mintegy 40 százalékot emelkedett az árfolyam.

A miniszterelnöki vő szerint a részvények eladása mögött egyértelmű szándék állt, és nem a legjobb piaci időpontot kereste. A cég menedzsmentje állami forrásra pályázott és nyert is. Szerinte ezt nagyon helyesen tette, hiszen ha nem így tesz, nem szolgálja a cég érdekeit, hátrányba kerül a többi piaci versenytársával szemben, illetve megfosztja kisbefektetőit is az e források segítségével megvalósított fejlesztések hosszú távú üzleti hasznától.

Én azonban úgy ítéltem meg, hogy nem szeretnék egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer – mondta.

A lap megemlítette, hogy jó érzékkel szállt be és aztán ki a visegrádi hotelprojektből, jelentős pluszban. Az üveghegyként emlegetett szálloda 2016-ban került a BDPST Zrt.-hez, a Longoria Holdingon keresztül zsebelte be az épületkezdeményt, módosítottak a terveken, majd eladták Szíjj László érdekeltségének. Tiborcz erről azt mondta, hogy abban látnak fantáziát, hogy ami ellehetetlenült, megfeneklett, azt hogyan lehet újra piacképes termékké tenni. Szerinte ha ez sikerül, akkor azzal valóban arányaiban elég jól lehet keresni.

Azt is hozzátette, a reorganizációs projektek sikeréhez három, egyaránt fontos tényező szükséges: megfelelő információ, likvid forrás és szervezeti tudás, amely kezeli a bonyolult, sokszor hatósági engedélyeztetésekkel kapcsolatos feladatokat.

Vicces módon az elsőben leginkább a kritikusaim segítettek, hiszen annyiszor írnak rólam a sajtóban, hogy sokan keresnek meg engem a legkülönbözőbb projektekkel kapcsolatban – mondta.

Szóba került az airbnb megregulázása is. Mint Tiborcz mondta, az ő esetében különösen pikáns (mivel több szállodafejlesztési projektje is fut), ha „erőset” gondol vagy mond egy piaci szegmensről, de azért elmondta, hogy egyik oldalról ez a piac kétségtelenül szabályozatlan;

bizony nem ritka az adóelkerülés, a szabályok be nem tartása, a nem megfelelő körülmények, ami egyszerre árt az államnak és a piacnak.

"A másik oldalról viszont ténylegesen létezik egy olyan turisztikai igény, amelyet ez a szegmens tud elsősorban kielégíteni, ez pedig egy pozitív szerep. A megfelelő arányokat, az egyensúlyt kell tehát megtalálni, megtalálnunk, államnak, piacnak közösen." Azt is elárulta, hogy

Nem titok, hogy mi is gondolkodunk a beszálláson, belvárosi lakásoknak – akár egy professzionális lakásalapon keresztül történő – megvásárlásán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így juthat Brüsszel segítségével ötmillió adag koronavírus-vakcinához Magyarország

Így juthat Brüsszel segítségével ötmillió adag koronavírus-vakcinához Magyarország

Ez a szivárványos projekt biztosan nem esett jól a homofób lengyel elnöknek

Ez a szivárványos projekt biztosan nem esett jól a homofób lengyel elnöknek

Halálos buszbaleset történt az M5-ösön

Halálos buszbaleset történt az M5-ösön