szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két éve még a miniszterelnök veje építette az üveghegyként emlegetett szállodát.

Tiborcz István érdekeltségéből Szíjj Lászlóhoz került a Visegrádi Hotel – írja az Mfor. A gazdasági portál az érdi járási hivatal környezetvédelmi főosztályához benyújtott előzetes környezetvédelmi hatástanulmányra hivatkozik, amelyből kiderül: a Visegrádon félbehagyott szállodát már nem a BDPST Zrt. építi.

A szállodát annak idején az ír kézben lévő Tourist Projects Kft. kezdte el építeni, ám a 2008-as világválság miatt a rá következő évben félbehagyták – emlékeztet az Mfor. A torzó 2016-ban került a miniszterelnöki vő érdekeltségéhez. A BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. a Longoria Holdingon keresztül zsebelte be az épületkezdeményt, és módosított a tervein, ezért 2018-ban benyújtott egy előzetes környezeti hatásvizsgálati dokumentációt, melyet akkor jóvá is hagytak, ám az építkezést Tiborczék sem fejezték be. A mostani hatástanulmányt már a 2017 decemberében létrehozott Minerva V50 Ingatlanfejlesztő Alap nevében eljáró Minerva Befektetési Alapkezelő Zrt. nyújtotta be. Ennek a tulajdonosa Szíjj László.

Az Mfor idézi az újabb hatástanulmányt is, amelyet a tervek változtatása miatt nyújtottak be decemberben. A szálloda szobaszáma a korábbi tervekhez képest 204-ről 214-re változott, de egyebek mellett módosult a fűtési rendszer is.

Ha elkészül, a hotel négy csillagos Superior wellness szálloda lesz, amely összesen 428 vendéget és 20 fős személyzetet tud elszállásolni. Az építési terület a Duna-Ipoly Nemzeti Park szomszédságában található, amely Natura 2000 védettséget élvez – emlékeztet a portál. A tulajdonos így igyekszik tájba illeszteni az épületet, és azt ígéri, nem lesz szükség további fakivágáshoz a befejezéséhez.

(Mfor)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!