szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete emlékeztetett, hogy soha nem volt még hatszoros adóemelés Magyarországon.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) közleményben fordult Áder Jánoshoz, arra kérik a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a kata módosítására irányuló törvényjavaslatot.

2021-től ugyanis megváltozik az adózási forma, szigorítani fogják, többek között 40 százalék adót kell majd fizetni az ugyanazon felek között, évi 3 millió forintot meghaladó számlák után.

A törvényjavaslatban a korábbi adóterhelést – vállalkozásnak történő teljesítés esetében – 40 százalékos adó sújtaná 2021-től, közvetve, külföldi kifizetőnél pedig közvetlenül a kisadózó vállalkozást sújtva. Ez számításaink szerint akár egyéni vállalkozókat is hatszoros adóemeléssel fenyegeti. Sosem volt még magánszemélyeket érintően hatszoros adóemelés Magyarországon, ezért a törvényjavaslatot megfontolás céljából kérjük küldje vissza az Országgyűlés számára – írta az MKOE.

Az egyesület szerint az elfogadott törvényjavaslat nem tesz eleget a jogalkotás követelményének, mert nem tisztázza, hogy a 40 százalékos adókulcs a mire vetítendő. Példát is hoznak erre.

Egy cégnek számlázott 5 millió forint bevétel esetén a 40 százalék adója 800 ezer forint, vagy 2 millió forint lesz? Álláspontunk szerint a magyar nyelvtan szabályai szerint erre az elfogadott törvény nem ad választ, és az jogértelmezéssel sem pótolható – írták.

Arra kérik a köztársasági elnököt, ne írja alá a törvényt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az esztergomi Suzuki-gyár két dolgozója koronavírusos

Az esztergomi Suzuki-gyár két dolgozója koronavírusos

"Örökbe fogadót mindenki ismer, de olyan nőt, aki lemondott gyerekéről, szinte senki"

"Örökbe fogadót mindenki ismer, de olyan nőt, aki lemondott gyerekéről, szinte senki"

Demeter Szilárd zenésztársa 6,6 millió forintért ad tanácsot a PIM-nek

Demeter Szilárd zenésztársa 6,6 millió forintért ad tanácsot a PIM-nek