szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Kisfaludy-programban nyert a volt fideszes pártpénztárnok 5 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Meglepő állami támogatásra bukkant az Mfor.hu: Simicska Lajos hárskúti panziójának fejlesztésére kap 5 millió forintot. A pénzt a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázaton nyerte Simicska Lajos családjának érdekeltsége, a Hárskúti Mezőgazdasági Zrt.

A lap szerint ez arra utal, hogy már nem lehet akkora a harag Simicska és Orbán Viktor között.

A múlt héten jelentette be Guller Zoltán, a MTÜ vezérigazgatója, hogy a Kisfaludy-program magán-, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázata lezárult. A másfél hónapos időszakban több mint 16 ezer vidéki szálláshely pályázott, közülük 13 471 szálláshely kaphat augusztus folyamán szobánként egymillió forint vissza nem térítendő támogatást, összesen nagyjából 45 milliárd forintot a kormánytól.

A lap szerint Simicskának a Veszprém megyei Hárskúton van panziója, a cége üzemelteti a Faunus Vendégházat. A legolcsóbb szoba 16 ezer forintba kerül, de van olyan apartmanjuk is, amiért 56 ezer forintot kell fizetni egy éjszakára.

A cikk szerint egy másik érdekes név is szerepel a győztesek listáján: a Vertical Art Kft. négymillió forintot nyert egy hollókői panzió fejlesztésére. A cég két fideszes képviselő, Becsó Károly és Becsó Zsolt tulajdona, ők azzal kerültek korábban a hírekbe, hogy Becsó Zsolt kihagyta a vagyonbevallásából a vállalkozását, amivel ráadásul 34 millió forintnyi uniós támogatás nyert el egy hollókői vendégház (és egy pásztói teniszcentrum) építésére. Becsó Zsoltnak tulajdonrésze volt abban a cégben is, amelyik a főváros VI. kerületében üzemeltetett zughotelt. Miután a 24.hu írt a szálláshelyről, Becsó kiszállt a vállalkozásból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben

Koronavírus: „vörös forgatókönyv” Erdélyben

Titkolózva mozgatják a Városliget fáit, a főváros sem tudja, honnan hová ültetik át őket

Titkolózva mozgatják a Városliget fáit, a főváros sem tudja, honnan hová ültetik át őket

Mucsi Zoltán elmeséli, hogyan született a fékevesztett káromkodásba torkolló villanyszerelős jelenet

Mucsi Zoltán elmeséli, hogyan született a fékevesztett káromkodásba torkolló villanyszerelős jelenet