szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valószínűleg előretört az otthon főzés.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Jelentősen emelkedett a tejtermékek forgalma a koronavírus-járvány hatására – írja a Világgazdaság. A lap a Nielsen piackutató adataira hivatkozik, ezekből kiderül, hogy az első korlátozásokkal járó bevásárlási láz után a korábbinál magasabb értékre állt be a kereslet.

Tavaly júliustól idén júniusig 43 milliárd forintot költöttünk tejfölre, 39 milliárdot gyümölcsjoghurtra, túróra pedig 20 milliárdot. Mindhárom termékból több fogyott az előző évhez képest, túróból 11 százalékkal.

Az adatokból nem derül ki, mekkora az aránya a hazai termékeknek az importhoz képest. A tejipari szereplők egyetértenek abban, hogy mérsékelni kellene a nyers tej exportját, és a feldolgozással csökkenteni az importált sajt, vaj és joghurt arányát.

A Világgazdaság nem tér ki arra, miért nőtt a tejtermékek forgalma a karantén hatására, de valószínűleg az otthoni főzés kapott nagyobb hangsúlyt, hiszen most azok is otthon készítették el a túrós csuszát, akik egyébként étteremben szoktak enni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot

Politico: Trócsányi perrel fenyegeti a Néppártot

Jön a műhúsos állateledel

Jön a műhúsos állateledel