szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valószínűleg előretört az otthon főzés.

Koronavírus-járvány
Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Jelentősen emelkedett a tejtermékek forgalma a koronavírus-járvány hatására – írja a Világgazdaság. A lap a Nielsen piackutató adataira hivatkozik, ezekből kiderül, hogy az első korlátozásokkal járó bevásárlási láz után a korábbinál magasabb értékre állt be a kereslet.

Tavaly júliustól idén júniusig 43 milliárd forintot költöttünk tejfölre, 39 milliárdot gyümölcsjoghurtra, túróra pedig 20 milliárdot. Mindhárom termékból több fogyott az előző évhez képest, túróból 11 százalékkal.

Az adatokból nem derül ki, mekkora az aránya a hazai termékeknek az importhoz képest. A tejipari szereplők egyetértenek abban, hogy mérsékelni kellene a nyers tej exportját, és a feldolgozással csökkenteni az importált sajt, vaj és joghurt arányát.

A Világgazdaság nem tér ki arra, miért nőtt a tejtermékek forgalma a karantén hatására, de valószínűleg az otthoni főzés kapott nagyobb hangsúlyt, hiszen most azok is otthon készítették el a túrós csuszát, akik egyébként étteremben szoktak enni.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!