szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Júliusban a kivitel és a behozatal is jóval elmaradt az egy évvel korábbitól.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

2020. júliusban az egy évvel korábbihoz képest az export euróban számított értéke 5,6, az importé 7,7 százalékkal csökkent – írja első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Júliusban a kivitel értéke 8 milliárd 509 millió eurót (2976 milliárd forintot), a behozatalé 8 milliárd 247 millió eurót (2880 milliárd forintot) tett ki. Ez azt jelenti, hogy júniushoz képest mind az export, mind az import értéke csökkent, vagyis megtorpant a külkereskedelem kilábalása a tavaszi mélypontról.

Több mint harmadával esett vissza az export áprilisban

Az áprilisi számokat közölte a KSH.

A termék-külkereskedelmi többlet 262 millió euró (96 milliárd forint) volt.

Magyarország a kivitel 77, a behozatal 71 százalékát az EU27 tagállamaival bonyolítottuk le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!