szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tolonganak a nézők a szilvásváradi lovas központban.

Nem követi az Agrárminisztérium, hogy pontosan hány néző van a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban, csak becslések vannak - ez derül ki abból a válaszból, amelyet a 444 szemlézett.

A 6000 fős stadiont, amelyet Mészáros Lőrinc cége az eredetileg tervezett 1,7 helyett 6,8 milliárd forintért épített, nem sikerült nyereségesbe fordítani, tavaly 31 millió forint lett a vesztesége. A DK-s Vadai Ágnes kérdezte meg a minisztériumot, hogy ha már építettek egy 6000 férőhelyes betonteknőt, amivel tönretették az ország egyik legszebb kirándulóhelyének látványát, akkor miért nem tartják számon, hogy legalább nézők vannak-e ott. A Magyar Narancs ugyanis arról írt, hogy amikor a nyáron azzal büszkélkedett az Állami Ménesgazdaság, hogy nagy nézőközönség előtt rendezték a fedeles fogathajtó bajnokságot, a tribünön nagyjából 100-200-an üldögéltek.

Nagy István agrárminiszter azt válaszolta: "a versenyek a kora reggeli óráktól késő estig zajlanak, így a teljes nézőközönség jellemzően nem egyszerre, hanem egyfajta rotációban van jelen. Mindezek miatt a nézőszámot csak becsülni lehet". Úgy számolnak: 400 és 2000 között volt az idei rendezvények nézőszáma, azaz harmadháznál több soha nem volt. Azonban "a Lipicai Lovasközpont online közvetítést kínált, amely több száz nézőhöz juttatta el valós időben az esemény képeit" - tette hozzá.

Azt a hvg.hu hozta nyilvánosságra 2017-ben, hogy a fogathajtók szövetségi kapitánya keményen bírálta Mészáros Lőrinc cége által végzett beruházást. A kapitányt ezt követően eltávolították posztjáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

Az államtitkár szólt: "Ezt ne csináld a jövőben, ha nem akarsz ebből problémát"

Letámadta Czerván György államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő a lovasszövetség egyik szakemberét, amiért egy tévéinterjúban kritizálni merte a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi kormányberuházást. A hvg.hu megszerezte a beszélgetésről készült felvételt, és lejátszotta azt az államtitkárnak. A politikus addig azt is tagadta, hogy közvetlenül ismeri beszélgetőtársát, majd megpróbálta megmagyarázni, ez miért nem számít fenyegetésnek.

Aki francia iPhone-t vesz, az kap mellé fülhallgatót

Aki francia iPhone-t vesz, az kap mellé fülhallgatót

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

Közel hatvanmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök egy buszon

Közel hatvanmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök egy buszon