szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szakszervezet szerint továbbra sem kapják meg időben a béreket, szintén nehezményezik, hogy a vállalatnak már egy ideje nincs igazgatósága és cégvezetője sem.

Továbbra is nehéz helyzetben van a Dunaferr, gondok vannak a törvényes működéssel – írta közös levelében a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági szervezete.

A közlemény szerint mind a munkavállalókat, mind a szakszervezeteket megdöbbentette az a tény, hogy a menedzsment 2020. augusztus 14-én felmondta a Dunaferrnél több évtizede érvényben lévő kollektív szerződéseket.

Azt írják, hogy az ISD Dunaferr Zrt. Igazgatósága 2020. szeptember 30-ára közgyűlést hívott össze, amelyen a cégvezető kinevezése mellett megválasztották volna az igazgatósági és a felügyelőbizottsági tagokat, de a többségi részvénytulajdonosi képviselő távolmaradása miatt határozatképtelen volt a közgyűlés, ahogy ugyanezen okból a következő is.

Véleményük szerint az ISD Dunaferr Zrt. jelenlegi működése nem felel meg a magyar törvényeknek, hiszen nincs igazgatósága, felügyelőbizottsága és cégvezetője a vállalatnak.

Azt is írták, hogy a szeptemberi és októberi bérük két részben érkezett, amivel álláspontjuk szerint a vállalat megsérti a munka törvénykönyvét és a Dunaferr Társaságcsoport kollektív szerződését is.

A levelet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Palkovics Lászlónak, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tárcavezetőjének és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek címezték, tőlük várják a segítséget.

Kérjük Önöket, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a Dunaferr, valamint az ahhoz kapcsolódó vállalkozások, az azokban érdekelt dunaújvárosiak, a térség lakói ne tapasztalják meg azt, amit a korábbi években Ózdon vagy Diósgyőrben élők"

– írták. A szakszervezet korábban bírósághoz is fordult a kialakult helyzet miatt. A Dunaferr körüli gondokról már tavaly is írtunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Baby Yoda, Buzz Lightyear, Minnie egér: okosórát dob piacra a Vodafone és a Disney gyerekeknek

Baby Yoda, Buzz Lightyear, Minnie egér: okosórát dob piacra a Vodafone és a Disney gyerekeknek

Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak

Az Apple idei legjobb alkalmazásai a karanténidőszak körül forognak

Transzneműként bújt elő Elliot Page hollywoodi színész

Transzneműként bújt elő Elliot Page hollywoodi színész