szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ünnepek előtt várhatóan nagyobb lesz a közúti forgalom, ezért visszaállítják a hétvégi kamionstopot.

A november 28-i hétvégétől kezdődően visszaállítják a kamionstopot – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), amely szerint a kamionok így szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig nem közlekedhetnek a hazai közutakon.

A kamionstop feloldását november 13-án jelentették be. Az indoklás szerint azért, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat. Így gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek, gyárak folyamatos ellátásáról, a raktárak feltöltéséről és a késztermékek elszállításáról. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat.

Az adventi időszakban azonban várhatóan megnövekszik a közúti forgalom, így a szaktárca szerint ismét indokolttá válik a hétvégi kamionstop alkalmazása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szélsebesen válogatja a szemetet egy amerikai robot – videó

Szélsebesen válogatja a szemetet egy amerikai robot – videó

Késnek az oltások Olaszországban

Késnek az oltások Olaszországban

Ezt a luxus Kiát még az emblémája sem árulja el

Ezt a luxus Kiát még az emblémája sem árulja el