szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A repülőgépek közel másfél évig nem szállhattak fel.

A Ryanair megrendelt 75 Boeing 737 MAX repülőgépet – közölte az AFP.

A bejegyzésben emlékeztettek, hogy ez az első nagyobb megrendelés a Boeing 737 MAX 2019-es katasztrófája óta, ami persze nem meglepő.

Korábban fél éven belül két halálos légikatasztrófa is történt, ezekben 346-an vesztették életüket: 2018 októberében a Lion Air, 2019 márciusában pedig az Ethiopian Airlines egy-egy járatát teljesítő gép zuhant le. Mindkét gép Boeing 737 MAX volt.

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) 2019. március 14-én függesztette fel az összes európai uniós tagállamban használt Boeing 737–800MAX és Boeing 737–900MAX típusú utasszállító repülőgépek üzemeltetését.

Újra repülhetnek a Boeing 737 MAX-ok, de fő kérdés, hogy lesz-e hova

Az amerikai szövetségi repülésügyi hatóság bejelentette, az USA-ban ismét repülhetnek a Boeing 737 MAX gépek. A chicagói központú cég büszkeségének számító MAX-okat az után parancsolták világszerte földre, hogy két balesetben 346 ember vesztette életét. A fő kérdés az maradt, hogy a Covid-19-járvány miatti válság idején ki akar még MAX-ot venni, illetve hogy az utasoknak lesz-e kifogása az ilyen gépekkel szemben.

A Boeing azóta kijavította a hibákat és számos változtatást hajtott végre, többek között átalakította a teljes repülésirányító rendszert, és módosította a pilótaképzés anyagát is.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság végül idén november 17-én közölte, hogy döntésük alapján 20 hónap után ismét felszállhatnak Boeing 737 Max repülőgépek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tizenöt éves lány és kutyája alatt szakadt be a Sóstó jege

Tizenöt éves lány és kutyája alatt szakadt be a Sóstó jege

Szeretne úgy kinézni a valóságban, mint filterekkel felturbózott fotóján?

Szeretne úgy kinézni a valóságban, mint filterekkel felturbózott fotóján?

Kormányhivatal: nincs gond azzal, hogy háromszorosára emelték a bérleti díjat az ócsai devizahiteles lakótelepen

Kormányhivatal: nincs gond azzal, hogy háromszorosára emelték a bérleti díjat az ócsai devizahiteles lakótelepen