szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Változik a világ, egyre kevesebben forgatják a cég nyomtatott magazinját. Úgyhogy megszüntetik.

A megváltozott vásárlói és médiafogyasztási szokások miatt megszünteti nyomtatott katalógusát az IKEA – közölte hétfőn a franchise anyavállalata.

“Úgy látjuk, hogy az emberek többsége az interneten és a közösségi média felületeken keres lakberendezési inspirációt digitális csatornák és influencerek segítségével. Emiatt már néhány évvel ezelőtt megkezdtük a nyomtatott katalógus-példányszámok csökkentését: míg 2017-ben a cseh–magyar–szlovák régióban 3,8 millió katalógust adtunk ki, 2020 augusztusában ez a szám már csak 350 000 volt” – mondta Szauter Zsolt, az IKEA Magyarország marketingvezetője.

A katalógus megszüntetésére vonatkozó döntés annak az átalakulási folyamatnak a része, amellyel az IKEA egyre nagyobb mértékben digitalizálódik és válik elérhetőbbé – áll az IKEA közleményében.

A cég 2021 őszén egy könyvet jelentet meg, mellyel a katalógus 70 éven át tartó életútja előtt tisztelegnek.

Az első IKEA-katalógus 1951-ben jelent meg az IKEA-alapító és -tulajdonos Ingvar Kamprad tervei alapján. Az újságot 285 000 példányban nyomtatták ki. Az IKEA katalógus digitális változata először 2000-ben volt lapozható. A katalógus 2016-ban járt a csúcsán, amikor 200 millió példányban terjesztették 69 verzióban, 32 nyelven, több mint 50 piacon.

Az IKEA katalógus 10 érdekességét ide kattintva olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elfogták a férfit, aki mobilokat rántott ki az utasok kezéből az 1-es villamos vonalán

Elfogták a férfit, aki mobilokat rántott ki az utasok kezéből az 1-es villamos vonalán

Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után

Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után

Budapesten van Oscar Isaac és Ethan Hawke, ki is ugrottak a Margitszigetre

Budapesten van Oscar Isaac és Ethan Hawke, ki is ugrottak a Margitszigetre