szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jack Ma októberben élesen bírálta a kínai állam gazdaságpolitikáját. Azóta eltűnt a nyilvánosság elől.

Lassan három hónapja, hogy eltűnt Jack Ma, a világ legnagyobb online viszonteladói oldala, az Alibaba alapítója és egykori elnöke.

Az Independent szerint a milliárdost legutóbb október 24-én lehetett látni, amikor élesen bírálta a kínai állam gazdaságpolitikáját, és a kormányzat által működtetett bankrendszert, és reformokat sürgetett.

A lap megjegyzi, hogy Ma a Twitter-oldalára sem írt semmit október eleje óta.

A milliárdos korábban zsűritag volt a saját nevét viselő alapítványa által indított Africa’s Business Heroes című tehetségkutató műsorban is, amelyben üzletembernek alkalmas indulókat versenyeztettek, de az arcát később eltüntették a játék honlapjáról, a helyét pedig az utolsó epizódban az Alibaba másik alapítója, Lucy Peng vette át.

Az Alibaba ellen korábban vizsgálatot indított a kínai piacfelügyelet monopólium gyanúja miatt. A hatóság már korábban is figyelmeztette az Alibabát amiatt, hogy a kereskedőket kizárólagos együttműködési megállapodás megkötésére kötelezi annak érdekében, hogy termékeiket ne értékesíthessék konkurens platformokon keresztül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hazai pálya: Vártúra a határon

Hazai pálya: Vártúra a határon

Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

Palkovics szerint nem igaz, hogy december végén le akart mondani

Végleg betiltották a TikTokot Indiában, veszélyesnek tartja az appot a kormány

Végleg betiltották a TikTokot Indiában, veszélyesnek tartja az appot a kormány