Oroszi Babett
Oroszi Babett
Tetszett a cikk?

Tavaly szeptemberben kellett volna megjelentetni a papírokat, ma kerültek fel az Elektronikus Beszámoló Portálra. Ám ez csak az egyik társaságuk, a másik vállalkozásuk, a Top News Hungary Kft. további 150 millió forintot hozott.

Előző héten írtuk meg, hogy Rogán Cecíliának a koronavírus-válság ellenére egész jó év volt a 2020-as, a védjegyeken keresztül hozzá köthető sporteseményeket például csak a Szerencsejáték Zrt. 210 millió forinttal szponzorálta, a rendezvények pedig ezzel az egyik legszponzoráltabb eseményekké léptek elő az állami cégnél tavaly.

Rogán Antal volt felesége azonban nemcsak védjegyekben utazik, két cége is van, az egyik a twn.hu nevű online bulvárodalt kiadó Top News Hungary Kft. Ezt a céget Sarka Katával közösen birtokolja, Rogán Cecíliáé a többségi tulajdon, a társaság 80 százaléka az övé. A cégből a 2019-es év után 150 millió forintot vettek ki, ebből tehát a tulajdoni arányokat tekintve 120 millió forint jutott az exfeleségnek.

Rogán Cecíliáék kedden, a hivatalos határidő lejárta után több mint három hónappal később hozták nyilvánosságra másik cégük, a Nakama & Partners eredményeit. A dokumentumokból kiderül, bár a Nakama & Partners 2019-ben csak 24 millió forintos nyereséget termelt, osztalékot azért fizettek a tulajdonosok maguknak: 160 millió forintot. Ennek kicsit több mint a fele jutott Rogán Cecíliának, 81,6 millió forint.

Az előző év teljes mérlege tehát: 210 millió forintnyi szponzorpénz a hozzá köthető sporteseményekre, és további 201,6 millió forint, kifejezetten a számára kifizetett osztalék. Rogán Cecília mint üzletasszony számainak ugyanakkor ez csak egy része. A Nakama & Partners ugyanis korábban is termelt osztalékot, majdnem további plusz 110 millió forintot. (A 2018-as év után 132 millió forintot fizettek ki a tulajdonosoknak, Rogán Cecíliáé ebből bő 67 millió forint, a 2017-es év után pedig 82 millió forintot, Rogán Cecíliának ebből 41,8 millió forint jutott).

Szponzorpénzből pedig további majdnem félmilliárd forintot kaptak korábban a hozzá köthető sportesemények. Így pedig már mindezekkel együtt több mint 1 milliárd forintról van szó. Ez pedig láthatóan még csak a kezdet, hiszen a napokban az is kiderült, hogy Rogán Antal volt felesége egy újabb céget hozott létre, egy logisztikai vállalkozást, DCL Logisztika Kft. néven. Azt nem tudni, hogy a társasággal pontosan mik a tervei, de várhatóan az is kiderül hamarosan.

Rogán Antal feleségének üzleti ügyeivel az e heti, csütörtökön megjelenő HVG is foglalkozik, további részleteket a lapban és a hvg360-on olvashat majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötezer adag Moderna-vakcinával lepte meg Izrael Csehországot

Ötezer adag Moderna-vakcinával lepte meg Izrael Csehországot

Ismét felfüggesztették Simonka mentelmi jogát, az érintett állítja, nem követett el semmit

Ismét felfüggesztették Simonka mentelmi jogát, az érintett állítja, nem követett el semmit

Ilyen egy rendes autóipari főnök, versenypályán kínozza a saját termékét – videó

Ilyen egy rendes autóipari főnök, versenypályán kínozza a saját termékét – videó