Oroszi Babett
Oroszi Babett
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kedden e-mailben kértük az adatokat, hogy 2020-ban mennyi pénzt fordított a közpénzből működő Szerencsejáték Service Zrt. a Rogán Cecíliához köthető Fitbalance sporteseményekre, nekünk nem válaszoltak, szerdán viszont a honlapjukon nyilvánosságra hozták az összegeket. Egyszer 140, még egyszer 70 millió forintot kaptak a koronavírus-válság közepén.

Bár a vírus első és második hullámában mindenki kénytelen volt jórészt otthon lenni, a kettő közötti időszakban Rogán Cecíliáéknak mégis sikerült megrendezni két tömegrendezvényt is. Az egyik a gyerekeknek és szüleiknek szóló Fitbalance Kids, a másik a felnőtteket célzó Fitbalance Aréna. Utóbbi októberben volt, előbbi augusztusban. Mindkét rendezvényt támogatta az MVM, és a Szerencsejáték Service Kft. (2015 óta ez utóbbi cég kezeli a Szerencsejáték Zrt.-hez beérkező támogatási igények elbírálását) is.

Rogán Cecíliához a védjegyeken keresztül köthetőek az események: a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala oldalán Rogán Antal volt feleségének neve, illetve cége, a Nakama & Partners szerepel többek között a Fitbalance, a Fitbalance Kids, és a Fitbalance Gasztrofesztiválnál is.

Résztvevők edzenek a FitBalance fesztiválon a Papp László Budapest Sportarénában 2020. október 4-én.
©

Kedden megkerestük a szponzorokat, hogy megtudjuk, a támogatás ezúttal mennyi közpénzt vitt el. Mint megírtuk, 2019-ben Rogán Ceíliáék kis híján félmilliárd forint közpénzt kaptak különböző eseményekre.

Választ mi nem kaptunk, a Szerencsejáték Service Kft. viszont szerdán a honlapján közölte a támogatási összegeket, ám ezt sem jelezte lapunk felé. Eszerint 2020 augusztusában a Fitbalance Kids-nek 70 millió forint támogatást adtak, míg a Fitbalance Arénának szeptemberben további 140 millió forintot. Ez egyébként több, mint a korábbi összeg, a Szerencsejáték Service Kft. a tavalyi Fitbalance Aréna Tavaszra és a Fitbalance Kids-re 142 millió forintot juttatott.

Mindkét összegnél a Digital Minds Kft. szerepel szerződő félként, ugyanez a cég szerződött korábban az MTVA-val a szintén Rogán Cecíliához köthető Magyarország szépe című szépségversenyre, ami 2020-ban elmaradt. Kerestük az MTVA-t, hogy ettől függetlenül kötöttek-e szerződést, fizettek-e ki pénzeket (a regisztráció ugyanis elkezdődött), a közmédia viszont egyelőre szintén nem reagált megkeresésünkre.

Az Antenna Hungária egyébként – miközben 2019-ben még igen –, 2020-ban már nem szerepelt a Fitbalance támogatói között, egyelőre nem tudni, hogy miért. Erre is rákérdezünk, és amint válaszolnak, közöljük. Az MVM viszont továbbra is támogató, azt azonban egyelőre – hiába kérdeztük – nem tudtuk meg, hogy mennyivel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Könnygázzal és vízágyúval oszlatták az erőszakos tüntetőket Hollandiában

Könnygázzal és vízágyúval oszlatták az erőszakos tüntetőket Hollandiában

Országlása legsúlyosabb válságát éli át Putyin, Navalnij igazi fenyegetést jelent rá

Országlása legsúlyosabb válságát éli át Putyin, Navalnij igazi fenyegetést jelent rá

Késes támadás történt Frankfurtban

Késes támadás történt Frankfurtban