szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Két állami megrendelésekkel kitömött családi vállalkozás részvényesei közül tűnt el Kelemen Beatrix tavaly ősz óta, a körülményekről szinte semmit sem tudni.

Százmilliárdos cégvagyontól vált meg Mészáros Lőrinc volt felesége, Kelemen Beatrix, a körülményekről pedig szinte semmit sem lehet tudni – írja a G7.hu. A vagyont két, állami megrendelésekkel kitömött építőipari cég, a Mészáros Építőipari Holding és a Talentis Group jelentette.

A Mészáros Építőipari Holdingnál márciusban tartottak egy közgyűlést, amelyen ugyan elvileg nem született döntés erről, de ezt követően írták át a cég alapszabályában úgy a tulajdonosi szerkezetet, hogy a korábban Kelemen birtokában lévő részvények Mészáros Lőrinchez kerültek. A tranzakcióra azonban valószínűleg már hónapokkal korábban sor került – jegyzi meg a G7 –, mert a vállalat beszámolója szerint már 2020 végén sem volt tulajdonos Kelemen.

A Talentis Groupnál csak a napokban leadott beszámolóból derül ki, hogy Kelemen már nem tulajdonos. Korábban Mészárossal együtt birtokolta fele-fele arányban a céget.

Tavaly ősszel a G7 nagyjából 150 milliárd forintra tette Kelemen cégvagyonát. Ennek nagy részét – a lap becslése szerint úgy 130 milliárdot – a két említett vállalat adta. A felcsúti milliárdos korábbi feleségének mostanra a a Life- és OzoneTV-t is működtető Media Vivantis Zrt. maradt az egyetlen komolyabb vállalata. Ezt a kezdetektől egyedül birtokolja. A Media Vivantis tavaly már közel másfél milliárd forintos árbevételt, illetve 70 millió közeli nyereséget hozott össze.

Mészárosék válásának anyagi vonzatairól márciusban a hvg360 is írt:

Kelemen Beatrix kiszállt minden Mészáros-cégből

Úgy hírlik, Kelemen Beatrix csak az életmódtévéjéhez ragaszkodik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!