Nem félünk eléggé
Az elmúlt években drámaian nőtt a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. A hazai cégek – különösen a kis- és középvállalkozások – kockázatérzékelése és felkészültsége azonban érdemben elmarad a helyzet által indokolt mértéktől.
Egy ideig most nem gyártják a Sriracha-szószt.
Kénytelen volt felfüggeszteni ikonikus fűszeres szószainak gyártását az amerikai Huy Fong Foods Inc. a chilipaprika hiánya miatt – számolt be a Bloomberg.
Aki képben van a csípős szószokkal, az kapásból vágja, hogy ez a Sriracha Hot Chili Sauce, a Chili Garlic és a Sambal Oelek gyártását érinti. Az üzem azért állt le, mert az időjárás nem kedvezett a paprikatermelésnek és így nem tudott a cég megfelelő minőségű chilit vásárolni.
A chili-fanok az év legrosszabb híreként értékelték a bejelentést. A cikk szerint beindult a készletek felvásárlása, többen így próbálják átvészelni az időszakot.
A szélsőséges időjárás, az ellátási láncok akadozása és Oroszország ukrajnai inváziója mind megtették a magukét az élelmiszertermelésben idén. A Bloomberg szerint a Sriracha csak a legújabb tétel a világszerte hiánycikknek számító élelmiszerek egyre növekvő listáján, amelyen a csirke, a popcorn, a szalámi és a sült krumpli is szerepel.
Az elmúlt években drámaian nőtt a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. A hazai cégek – különösen a kis- és középvállalkozások – kockázatérzékelése és felkészültsége azonban érdemben elmarad a helyzet által indokolt mértéktől.
A vállalkozások számára egyre vonzóbb lehetőség saját célra villamos energiát termelni, különösen a napenergia hasznosítása révén.
A forint jelentős árfolyamingadozása érdemben megnehezíti az olyan beruházások finanszírozását, amelyek importhányadot tartalmaznak.
Egyelőre nem világos, milyen ellencsapásra lehet képes Irán, ugyanakkor Donald Trump táborában is többen úgy látják, hogy Amerikának nem lett volna szabad belekeverednie ebbe a háborúba.
Többféle nézetben is rá lehet nézni az éppen közlekedő vonatokra.
A nemzetközileg elismert kutató 91 éves volt.
Érdemes lesz minél gyakrabban hidratálni és kerülni a tűző napot a déli órákban.