Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Egy ideig most nem gyártják a Sriracha-szószt.
Kénytelen volt felfüggeszteni ikonikus fűszeres szószainak gyártását az amerikai Huy Fong Foods Inc. a chilipaprika hiánya miatt – számolt be a Bloomberg.
Aki képben van a csípős szószokkal, az kapásból vágja, hogy ez a Sriracha Hot Chili Sauce, a Chili Garlic és a Sambal Oelek gyártását érinti. Az üzem azért állt le, mert az időjárás nem kedvezett a paprikatermelésnek és így nem tudott a cég megfelelő minőségű chilit vásárolni.
A chili-fanok az év legrosszabb híreként értékelték a bejelentést. A cikk szerint beindult a készletek felvásárlása, többen így próbálják átvészelni az időszakot.
A szélsőséges időjárás, az ellátási láncok akadozása és Oroszország ukrajnai inváziója mind megtették a magukét az élelmiszertermelésben idén. A Bloomberg szerint a Sriracha csak a legújabb tétel a világszerte hiánycikknek számító élelmiszerek egyre növekvő listáján, amelyen a csirke, a popcorn, a szalámi és a sült krumpli is szerepel.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
Ez a HVG heti gazdasági összefoglalója.