#chili



Chili magyar módra? Megnéztük, itthon miként termelik a jalapeñót
 

Chili magyar módra? Megnéztük, itthon miként termelik a jalapeñót

Itthon sem zárkózik el a fogyasztó attól, hogy erőset, csípőset egyen, ebben globálisan sem lóg ki általánosságban a hazai ízlésvilág. De erős és erős között is van különbség, és ezt a magyar mezőgazdaságban is felismerték. Egy világviszonylatban kisebb, de sok sikerrel büszkélkedő csilifarmot látogattunk meg, egyúttal kifaggattuk a tulajdonosokat és az ott dolgozókat a módszertanukról, és általában, a paprikáról.







Szereti a csípős ételeket? Akkor jobb, ha erről tud
 

Szereti a csípős ételeket? Akkor jobb, ha erről tud

A rendszeresen chilit vagy jalapeno paprikát fogyasztó idősebb embereknél nagyobb a kockázata a demencia kialakulásának – állapították meg a Dél-ausztráliai Egyetem és a Katari Egyetem tudósai egy hosszú távú kutatásban.

MTI / hvg.hu MTI / hvg.hu




Ha az Ogre Csókját akarod
 

Ha az Ogre Csókját akarod

A chiliben az a jó, hogy mielőtt égetni kezd, hagyja néhány másodpercig az ízét is érezni - mondja Kardos István, aki két év alatt a nulláról jutott el a magyar chilielitbe.

Szabó M. István Szabó M. István

Az erő velünk van
 

Az erő velünk van

“A spanyol borsot, Capsicum annuum, Magyarországon paprikának nevezik és a magyarok legkedvesebb fűszere. Hihetetlen, milyen mennyiséget tesznek nemzeti ételeikbe. Gyakran előfordul, hogy a gulyáshús a szájban olyan, mint az izzó parázs, vagy még annál is rosszabb.”

Csíki Sándor Csíki Sándor




Sírás lett a vége a szegedi chilievő versenynek
 

Sírás lett a vége a szegedi chilievő versenynek

Sírás, köhögés, sőt rosszullét – a legtöbben így végezték a szegedi chilievő versenyen. Tízen indultak, de csak ketten maradtak a végére. Ők a világ legerősebb chilijével is megbirkóztak, majd egy méregerős hamburgert kínáltak nekik- tudósított az RTL Klub híradója.

RTL Hírek RTL Hírek

Szegeden patakokban fog folyni a könny és az izzadság
 

Szegeden patakokban fog folyni a könny és az izzadság

A Délmagyar Chili Grand Prix szombati fordulóján a versenyzőknek egyre erősebb csípős paprikákat kell kóstolniuk. A tizedik körben már a világ egyik legbrutálisabb chilijét is el kell ropogtatniuk, amit aztán csípős pálinkával kell majd leöblíteniük.

hvg.hu hvg.hu