szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Húsz éve működik, tulajdonosa és megálmodója szerint viszont a fine dining elérte a csúcsát.

Fenyőágyon grillezett rénszarvasszív sáfrányos fagylalttal – ez a mindennapok emberének jószerivel elérhetetlen vacsora, a világ legjobb éttermének többször is megválasztott koppenhágai Nomában viszont egy átlagos hétfői fogás. De már csak 2024-ig végéig, akkor ugyanis – hiába nyert meg a tulajdonosa, megálmodója és séfje, René Redzepi minden létező gasztro-elismerést – bezár.

A New York Timesnak Redzepi azt mondta, hogy a Noma csak étteremként szűnik meg működni, élelmiszerlaborként továbbra is üzemel majd. Úgy véli, hogy a fine dining étteremstílus – ami népszerűségét jórészt a Nomának is köszönheti – innovatív ugyan, de elképesztő mennyiségű és minőségű munkát követel meg, mindemellett pedig módfelett drága. Éppen ezért pedig válságban van.

A Nomáról a tulajdonos azt mondta, bezárását úgy kell elképzelni, mintha a Manchester United zárná le a szurkolók előtt az Old Traffordot – ám a csapat továbbra is játszana.

Még mindig Koppenhágába kell menni a világ legjobb étterméért

A három Michelin-csillagos Noma - René Redzepi vendéglője - már négy alkalommal lett a legjobb.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!