Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Húsz éve működik, tulajdonosa és megálmodója szerint viszont a fine dining elérte a csúcsát.
Fenyőágyon grillezett rénszarvasszív sáfrányos fagylalttal – ez a mindennapok emberének jószerivel elérhetetlen vacsora, a világ legjobb éttermének többször is megválasztott koppenhágai Nomában viszont egy átlagos hétfői fogás. De már csak 2024-ig végéig, akkor ugyanis – hiába nyert meg a tulajdonosa, megálmodója és séfje, René Redzepi minden létező gasztro-elismerést – bezár.
A New York Timesnak Redzepi azt mondta, hogy a Noma csak étteremként szűnik meg működni, élelmiszerlaborként továbbra is üzemel majd. Úgy véli, hogy a fine dining étteremstílus – ami népszerűségét jórészt a Nomának is köszönheti – innovatív ugyan, de elképesztő mennyiségű és minőségű munkát követel meg, mindemellett pedig módfelett drága. Éppen ezért pedig válságban van.
A Nomáról a tulajdonos azt mondta, bezárását úgy kell elképzelni, mintha a Manchester United zárná le a szurkolók előtt az Old Traffordot – ám a csapat továbbra is játszana.
Még mindig Koppenhágába kell menni a világ legjobb étterméért
A három Michelin-csillagos Noma - René Redzepi vendéglője - már négy alkalommal lett a legjobb.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.