szerző:
MTI/hvg.hu

Lezárult a PANKKK Retour regionális csereprogram pályázatainak értékelése, ennek értelmében januártól májusig 50 zenekar ad közös koncerteket szerte az országban - tájékoztattak a szervezők. A PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) és a Coke Music együttműködésében megvalósult pályázaton 86 zenekar indult - olvasható a közleményben.

 

A pályázó zenekarok egy másik választott együttessel együtt nettó 60 ezer forint összegű koncerttámogatásért pályázhattak, s ennek fejében két-két közös koncertet játszanak két-két különböző hazai régióban. A támogatás elsősorban az útiköltségeket hivatott fedezni, ugyanakkor felhasználható szórólapok, plakátok gyártatására és egyéb, a koncert szervezéséhez kapcsolódó költségekre is.

A programra összesen 43 pályázat érkezett, ezekben 86 zenekar "érintett". A PANKKK szakmai stábja, valamint a Coke Music felkérésére Nesta, a Rádió Café zenei főszerkesztője ezek közül közösen választották ki azt a 25 cserét (50 zenekart), amelyek támogatást kapnak. Így 2008. január 19. és május 10. között a PANKKK Retour program keretében összesen 50 rendezvény zajlik szerte az országban.

A nyertes zenekarok műfajilag szinte teljesen lefedik a hazai könnyűzenei kínálatot, tehát a világzenétől a metálig minden stílusból akadtak támogatásra érdemesnek tartott produkciók. (Részletek itt.)

A program keretében a Budapest Riddim Band és a Kool Runningz Crew január 19-én a fővárosi After Music Clubban, az Acoustic Enemy és a Nova Prospect január 25-én a miskolc Vian Klubban, az Insane és a Watch My Dying február 1-jén a fővárosi A38 Hajón, a Nomad és a Screen február 7-én a Merlin színházban, a Budapest Riddim Band és a Kool Runningz Crew február 9-én Orosházán lép fel.

A Soundshine és Real Lies február 9-én Budapesten, a Wigwam 2-ben, a Nomad és a Screen ugyanaznap Kazincbarcikán, a Sport Rock Clubban ad koncertet. A SpaceSh!t és a Mizantrop február 23-án a dunaújvárosi Kontiki Music Pubban, a Yellow Spots és a Psycho Mutants aznap Pécsett, a Toxic klubban, a Salvus és az Ad Astra február 23-án Kalocsán, a Barlang Sörözőben lép a közönség elé.

A szervezők a márciusi és az áprilisi egyelőre koncertekről nem közöltek információt.

A PANKKK Retourt 2007 novemberében hirdették meg. A program elsődleges célja, hogy a különböző magyarországi régiókból érkező zenekarok kilépjenek az országos zenei színtérre, és színvonalas zenéjüket a helyi rajongótáborukon kívül mások is megismerhessék.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Kult

Az új MR2-Petőfi: mennyire zene?

A hazai zenei színtér egyértelműen üdvözölte az MR2 néven zenei adóvá lett Petőfi arculatváltását. A rádiócsatorna megélénkítette a hazai alternatív-popzenei szcénát. Vannak ugyanakkor, akik csalódottak, műfaji sokszínűséget vártak, ám mást kaptak, leginkább visszautasítást. Mit, miért játszik az MR2 Petőfi? Megkérdeztük, s egy szoftver segítségével statisztikákat is készítettünk.

MTI/hvg.hu Kult

Mégis mozog a PANKKK

A Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK), amelyet még Bozóki András minisztersége alatt indított a kulturális tárca, s amelynek jövője bizonytalannak tűnt, noha folytatása mellett Hiller István hitet tett, most csaknem 10 millió forinttal támogatja könnyűzenei előadók első lemezének kiadását, valamint tehetségkutató versenyek lebonyolítását.

hvg.hu Kult

A PANKKK életben tartja az élő zenét?

Az élő zene támogatását, a vidéki játszóhelyek fellendítését és az amatőr rockzenei színtér támogatását is célozza az program, amelyet ma jelentett be Bozóki András kulturális miniszter. A PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) a magyar nyelvű zene külföldi megjelenését is segíteni akarja a felálló Könnyűzenei Export Irodán keresztül.

HVG Hetilap

Mitől trendi egy rockzenekar?

Retro, konceptualitás, teatralitás - három kulcsszó, mellyel a mai rockzenei korszellem talán jellemezhető. Egyébként pedig ahány előadó, annyi stílus, szubkultúra, közösség.

MTI Kult

Új forduló a PANKKK programban

A PANKKK-programban (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) ezidáig 69 vidéki ifjúsági és zenei klub összesen 92,7 millió forint működési támogatást nyert el. Most új pályázati fordulót hirdetnek.

Halálos baleset történt az M5-ös autópályán

Halálos baleset történt az M5-ös autópályán

Taylor Swift kiosztotta az újságírót, aki a gyerekvállalásról kérdezte

Taylor Swift kiosztotta az újságírót, aki a gyerekvállalásról kérdezte

Tart már a szavazás az amerikai kontinensen is

Tart már a szavazás az amerikai kontinensen is

A miniszterelnökség szerint felháborító a Wizz Air gyakorlata

A miniszterelnökség szerint felháborító a Wizz Air gyakorlata

Antik márványfejre bukkantak Rómában, és már azt is tudják, kié

Antik márványfejre bukkantak Rómában, és már azt is tudják, kié

Népszava: a megyei napilapok teljes bedarálása jöhet

Népszava: a megyei napilapok teljes bedarálása jöhet