szerző:
hvg.hu

Már biztos, hogy elmarad a Kispál és a Borz zenekar búcsúkoncertjéről készült film nagyváradi és kolozsvári vetítése – erősítette meg az erdélyi Krónikának Donáth Péter, a magyarhangya mozgalom egyik vezetője, aki ellenben cáfolta, azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint ennek oka az érdeklődés hiánya lett volna. A romániai forgalmazó szerint viszont Nagyváradon elővételben egy jegyet sem adtak el, Kolozsváron is csak keveset.

A legendás magyar zenekar tagjai 23 év után döntöttek úgy, hogy abbahagyják a közös munkát. A Sziget Fesztiválon augusztus 9-én megtartott búcsúkoncertre nem kevesebb mint 45 ezren voltak kíváncsiak, a koncertről Merényi Dávid készített filmet Napozz Holddal címmel - emlékeztet a Krónika. A tervek szerint az alkotást ma este Magyarországon 25 helyszínen egyszerre mutatják be, mintegy ötezer nézőre számítanak, ugyanis a filmet a tervek szerint először és utoljára vetítik mozitermekben.

Romániából csak két város csatlakozott volna a nagyszabású bemutatóhoz a nagyváradi és a kolozsvári Győzelem (Victoria) mozi révén, azonban a magyarhangya képviselője szerint a romániai forgalmazó, a Clorofilm paszszivitása miatt mindkét helyszínen elmarad a vetítés - írja a Krónika. Donáth Péter szerint kezdetben minden a legnagyobb rendben alakult, a romániai forgalmazóval zökkenőmentesen tudtak egyeztetni. Ezelőtt három héttel azonban megszakadt a kommunikáció a két cég között, a Clorofilm ekkor már nem válaszolt a magyarhangya leveleire. „Az elmúlt egy hétben semmire se válaszoltak, bizonytalanságban tartottak minket, így nem lehet együtt dolgozni” – mondta a Krónikának Donáth Péter.

„Egyrészt nem a mi dolgunk, hogy népszerűsítsük a vetítést, erről a magyarországi forgalmazónak kellett volna gondoskodnia, mi csupán a mozitermet biztosítottuk, miután megkerestek minket a nagyszabású filmbemutató ötletével. Ez azonban nem történt meg, még a plakátot sem küldték el, nekem kellett elhoznom Budapestről. Több levelet is váltottam a magyar forgalmazó képviselőjével, és próbáltam meggyőzni őket, hogy Nagyváradon és Kolozsváron olcsóbb belépőket biztosíthassunk" - mondta a lapnak Jakabffy Samu, a Győzelem mozi és a Clorofilm vezetője.

"Javasoltam nekik, hogy ne adjanak DVD-t, hanem a megszokott áron lehessen árusítani a belépőket, azonban ebbe nem mentek bele. 50 lej véleményem szerint az itteni embereknek túl sok egy filmvetítésre, még akkor is, ha DVD is jár a jeggyel” – tette hozzá Jakabffy Samu. Azt is elmondta, hogy nem érti, miért nem érték el a magyarhangya képviselői. Jakabffy szerint nem volt számszerűsítve, hogy hány jegyet kell értékesíteniük elővételben, Nagyváradon azonban egyetlen jegyet sem adtak el, és Kolozsváron is csak keveset.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
hvg.hu Kult

Lovasi: nagyanyám szerint vércsehangon énekeltem

Augusztus 9-én a Szigeten búcsúzik a közönségtől határozatlan időre a Kispál és a Borz. Lovasi András énekes-basszusgitárossal az elmúlt bő két évtizedről, az elmaradt nemzetközi karrierről, a magyar könnyűzene és közélet mai helyzetéről és a nemsokára kezdődő Kispál utáni korszakról beszélgetett a Hírszerző munkatársa.

Magyarország–Horvátország - 2-1 - vége

Magyarország–Horvátország - 2-1 - vége

Lopott droggal kereskedett négy férfi, lecsapott rájuk a rendőrség - videó

Lopott droggal kereskedett négy férfi, lecsapott rájuk a rendőrség - videó

208 millió forintért taxizhatnak a minisztériumi dolgozók

208 millió forintért taxizhatnak a minisztériumi dolgozók

Húsbavágó lesz David Attenborough legújabb dokumentumfilmje

Húsbavágó lesz David Attenborough legújabb dokumentumfilmje

Kiadták a figyelmeztetést: azonnal cserélje le a Facebook-jelszavát

Kiadták a figyelmeztetést: azonnal cserélje le a Facebook-jelszavát

Szomorú tény, de ezek nagyon könnyen ellopható autók

Szomorú tény, de ezek nagyon könnyen ellopható autók