szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A XI. kerületi önkormányzat nem hajlandó meghosszabbítani a Zöld Pardon bérleti szerződését, ez múlt héten derült ki. Kedd este a szülők lépnek akcióba, hogy tiltakozzanak a szórakozóhely bezárása ellen.

"Tiltakozunk az ellen, hogy egy olyan biztonságosan, kulturáltan működő ifjúsági szabadtéri kulturális szórakozóhelyet, mint a Zöld Pardon, a XI. kerületi önkormányzat bezárasson" – írják a közleményükben azok a szülők, akik augusztus 23-án este 19 órakor a Petőfi híd budai hídfőjének baloldali nyúlványán gyülekeznek, hogy kifejezzék felháborodásukat a Zöld Pardon megszüntetése ellen. A fogalmazványukban hat pontba szedik, hogy miért kell megmenteni a helyet:

1. A Zöld Pardonba személyesen mentünk el azért, hogy kiváltsuk gyermekünk számára a belépésre jogosító zöldkártyájukat!
2. Személyesen győződtünk meg arról, hogy a Zöld Pardon biztonságos, kulturált, tiszta és a személyzet gyermekeinket kellő figyelemmel kíséri!
3. A Zöld Pardonba mindig nyugodt szívvel engedjük el gyermekeinket!
4. A Zöld Pardon programjai megfizethetőek, ami a mai gazdasági körülmények között igencsak ritkának mondható!
5. A Zöld Pardon egyedülálló a 18 éven aluli fiatalok szórakoztatásában, alig van ma olyan vállalkozás, amely foglalkozna a 18 éven aluliakkal!
6. A Zöld Pardont nem bezáratnia kell az Újbudai Önkormányzatnak, hanem támogatnia ifjúságvédelmi, környezetvédelmi, kulturális tevékenységét, és büszkének lenni rá!!! Ha pedig már nem támogatja, legalább hagyja békén működni!

Alig egy hete derült ki, hogy a XI. kerület a zajra hivatkozva felmondja a szórakozóhely bérleti szerződését, de már jó ideje tart a huzavona, az önkormányzat már tavaly októberben be szerette volna csukni a Zöld Pardont és a Café del Riót, akkoriban a főpolgármester állt ki Újbuda két híres mulatozójáért.

Kisepernék őket
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A zajra hivatkozva be kell zárnia a Zöld Pardonnak

Újbuda önkormányzata nem hosszabbítja meg a Zöld Pardon (ZP) és a Rio közterület-használati szerződését. A XI. kerület szerdán, az MTI-nek küldött közleményében a környéken élők érdekeivel indokolta a kérés elutasítását.