szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ridley Scott világhírű brit rendező is részt vesz a Japánt 2011. március 11-én ért természeti katasztrófa és nukleáris válság első évfordulója alkalmából készülő dokumentumfilm készítésében.

A szigetországban Egy napon Japán címmel készítenek a földrengés, majd szökőár, végül nukleáris katasztrófa következményeiről megemlékező dokumentumfilmet a Fuji Television csatorna megrendelésére és a brit rendező Scott Free nevű produkciós cégének részvételével.

A csatorna azért kérte fel Ridley Scottot, mert A szárnyas fejvadász, A nyolcadik utas a halál vagy épp a Gladiátor rendezőjének van már tapasztalata a "kaleidoszkóp-filmek" terén is: Life in a Day címmel 192 országban élő 80 ezer ember videofelvételeiből jegyzett nagy sikerű alkotást.

A japán filmhez házi felvételek képkockáit, valamint a Fuji természeti katasztrófa sújtotta területeken elhelyezett kétszáz kamerájának képeit használják fel. A tévétársaság olyan felvételeket vár majd - és nem csak Japánból -, amelyek a katasztrófa után egy évvel, 2012. március 11-én készülnek.     

A film várhatóan ősszel mutatkozik be Japánban, és más országokban is vetíteni fogják. A Fuji a katasztrófa áldozatainak ajánlja fel a bevételeket. "A teljes projektet a legmélyebb együttérzéssel azoknak ajánljuk, akik életüket vesztették a katasztrófában vagy áldozattá váltak" - fogalmazott a társaság.

A Japánt megrázó földrengés és az azt követő cunami 19 ezer halottat követelt, és nukleáris válságot okozott a fukusimai atomerőműben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller: Informatikai hiba miatt nem tudják pontosan, mennyi volt napi fertőzöttek száma

Müller: Informatikai hiba miatt nem tudják pontosan, mennyi volt napi fertőzöttek száma

A magyarok több mint kétharmados többséggel támogatják a jogállami feltételeket

A magyarok több mint kétharmados többséggel támogatják a jogállami feltételeket

Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem

Szeretettel Pozsonyból: Koronavírus-járvány – fogy a türelem, lazul a fegyelem