szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Színház sajtóosztálya nem válaszol, az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig későbbre ígért tájékoztatást azzal kapcsolatban, érvényes erkölcsi bizonyítvány híján hogy dolgozhat Stohl András közalkalmazottként a Nemzeti Színházban - számolt be a Blikk.

Stohl András tízhónapos börtönbüntetése ténylegesen is letelt, ám két évig még büntetett előéletűnek számít, ezért nem kaphat erkölcsi bizonyítványt. Közalkalmazotti státuszban ugyanakkor csak tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhat valaki, ezért a Blikk utánajárt, hogy lehetséges, hogy a színésznek így is helye van a Nemzeti Színházban.

Az illetékes bíróság arról tájékoztatta a lapot, hogy nem adtak ki idő előtti erkölcsi bizonyítványt Stohl András részére, a színház sajtóosztálya azonban többszöri megkeresésre sem tisztázta a helyzetet.

A lap ezért a teátrum felettes szervéhez, az Emberi Erőforrások Minisztériumához (EMMI) fordult, ahol annyit közöltek: Stohl András tagságával kapcsolatban mihamarabb igyekeznek választ adni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!