szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pierre Richardnak nem lenne ellenére az orosz állampolgárság, de az unokáit nem hagyná ott, ezért nem költözne el Franciaországból. A neves francia színész-rendező Moszkvában beszélt erről, ahol bemutatta borait.

"A különbség Gérard (Depardieu) és közöttem az, hogy nekem sok unokám van. Nagyon kellemes lenne, ha megkapnám az orosz állampolgárságot, de hogy hagyhatnám ott az unokákat, a családot? " - nyilatkozta Pierre Richard. Hozzátette, hogy nagyon is megérti színésztársa döntését, mivel ő is szereti az orosz kultúrát. 

Pierre Richard nem tervezi, hogy házat vesz Oroszországban, bár szívesen utazik ebbe az országba. A szállodai előcsarnokokban üldögélve élvezi, hogy megfigyelheti az embereket, és ilyenkor jegyzeteket készít leendő filmjei számára. 

A francia színész a Forbes amerikai magazin orosz nyelvű internetes változatának arról is beszámolt, hogy szerepajánlatot kapott Nyikita Mihalkov orosz színész-rendező stúdiójától. "Nem ismerem a részleteket, épp ideutazásom előtt kaptam meg a forgatókönyvet. Annyit tudok csak, hogy a szerep szerint állandóan innom kell" - mesélte a 79 éves Pierre Richard.

Gérard Depardieu tavaly ősszel jelentette ki a nyilvánosság előtt, hogy lemond a francia állampolgárságról, miután a szocialista kormányzat 75 százalékra akarta emelni a gazdagok jövedelemadóját. A híres francia színész ezután Belgiumba költözött, majd kiderült, hogy felajánlották neki az orosz útlevelet, amelyet januárban át is adtak neki és több orosz nagyvárosban, még Csecsenföld székhelyén is lakást ajánlottak fel számára. Depardieu legutóbb egy hete azzal keltett feltűnést, hogy elkísérte Bajkonurra a Nemzetközi Űrállomásra indult űrhajósokat.

Augusztus végén a francia színész óriási félreértésnek nevezte az orosz állampolgársága körül kialakult felhajtást. A Le Figaro Magazine című lapnak adott interjúban azt mondta, még mindig szereti Franciaországot, örökre francia marad, habár "szabad embernek" érzi magát egész Európában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!