szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyobb színpaddal, az átlagosnál kicsit gyengébb programmal indítja a szezont a tulajdonosváltás után Barba Negra Trackként újranyitó, egykori Zöld Pardon.

Diszkrét tulajdonosváltás révén végleg megszűnik az a Petőfi híd budai hídfőjétől való távozása óta agonizáló Zöld Pardon, helyét májustól pedig az újbudai nagyszabású kalózkocsma, a Barba Negra nyári kitelepülése foglalja el.

Kattintson galériánkért!
©

Bár a Barba Negra Track néven nyitó szabadtéri szórakozóhely hétfői sajtótájékoztatóján – a szerdai nyitás ellenére – még meglehetősen kaotikus állapotok fogadták a helyszínre érkező médiumokat, az kiderült az új vezetőség javarészt a Zöld Pardon kiépített infrastruktúráját használja, így a megnövekedett nagyszínpadon és a telek egyik sarkából a másikba áthelyezett egykori szeparé-színpadon kívül gyakorlatilag minden maradt a régi helyén.

Kattintson galériánkért!
©

A váltás olyannyira észrevétlen, hogy a Barba Negra Track vezetősége részéről Szűcs Mihály is csak a nagyszínpad előtti nézőtér, már a Zöld Pardon idején létrehozott esővédelmét tudta csak kiemelni, mint forradalmi újítást. Az egyenletes átmenet jegyében pedig a programokat is sikerült az előző idény felhozatalával egybefolyatni. Mivel a Duna szemközti partját elfoglaló nagytestvér Park idén kifejezetten erős műsorral fut neki a nyári szezonnak, szép számmal akadtak magyar-és külföldi előadók, akik már nem fértek bele a nyugatias irányba: őket karolja most fel a Barba Negra. Április 30-án rögtön egy erős Hooligans koncertet kapunk, de többek között bevéshetjük a naptárba Vastag Csaba, a Supernem, az Intim Torna Illegál, a Ganxsta Zolee és a Kartel, a Depresszió, Belmondo, Korál és Paddy And The Rats fellépéseit is. Persze minden valamirevaló nyitáshoz kell egy sztárfellépő is, ennek jegyében játszik majd – Magyarország kulturális fáziskésését kihasználva – a budapestieknek május 1-én a brit Kosheen.

Kattintson galériánkért!
©

A Barba Negra tehát külcsíny és belbecs tekintetében sem jelent érdemi váltást a Zöld Pardonhoz képest, talán az egyetlen és így legfontosabb különbség azonban a vezetőség szomszédos Infoparkkal való viszonya. Az átköltözött Zöld Pardon kálváriáját többek között a sztrádányira elterülő, külföldi cégfürtökkel töltött irodaházak tulajdonosai jelentették, akik kifejezetten nehezményezték, hogy egy zajos és sörszagú szórakozóhely költözött a Rákóczi híd melleti ficakba. Bár az élőzene most is csak este 10 óráig, a “nagyon nagy house partyk” kezdetéig fér bele, a hangerő a sajtótájékoztató után a nagyszínpadon bemutatót tartó Supernem tanúsága szerint nem sokat változott. A hvg.hu azon kérdésére, hogy ez mennyiben felel meg az ünneprontóknak, Szűcs elárulta szerencsére már “kifejezetten nyugodt és baráti kapcsolatot” ápolnak az Infoparkkal. Az új helyhez természetesen új szlogen is dukál, úgyhogy itt az ideje, hogy az ellaposodott “Leghosszabb nyári fesztivál” helyett Budapest összes tinidzsére fülébe ültesse a beszédes “Zsír a Track”-mottót.

Kattintson galériánkért!
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!