szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Remek infografikán mutatja be a Finances Online, hogy a világon hol a legolcsóbb és hol a legdrágább az ital, hol költenek rá a legtöbbet és a legkevesebbet, és így tovább. Magyarország egy listán szerepel.

Mindenütt fél liter palackozott hazai sört alapul véve mutatja be a Finances Online infografikája, hogy a világon hol mennyit költenek sörre, és milyen egységáron, így aztán nekiállhatunk böngészni a szép rajzos toplistákat.

A lista szerint Ukrajnában és Vietnamban a legolcsóbb a sör, 0,59 dollár egy üveg (ma este 234 forint egy dollár, tehát ez 138 forintnak felel meg), utána Kambodzsa, Szaúd-Arábia és Csehország következik (még mindig csak 0,71 dollárnál, 166 forintnál járunk). Aztán Kína, Panama, Makaó, Szerbia és Bulgária jön, utóbbi 0,78 dollárral (182 forint).

A legdrágább a sör Iránban (7,71 dollár, 1800 forint), Kuwaitban, de fent van a tízes listán Norvégia (4,61 dollár, 1078 forint), és Ausztrália is (4,45 dollár, 1041 forint).

Aztán átveszik, hogy melyik országban isszák fejenként a legtöbb sört. Magyarország itt sem szerepel, az élen a csehek állnak 419 palackkal, aztán az ausztrálok 304 (mint kiderült, méregdrága) üveggel, a dobogó harmadik fokán pedig a németek állnak 299 üveggel. A lista a grafikán folytatódik.

A fentiekből kiderülhetett az is, hogy melyik ország polgárai költik a legtöbbet sörre: az ausztrálok, mivel rengeteget isznak, és ott nagyon drága az ital. Fejenként 747 dollárt, az írek 688-at, a finnek pedig 565-öt. A legkevesebbet sörre az ukránok költik (72 dollárt), ott nagyon olcsó és nem tartoznak a nagyfogyasztók közé. És a magyarok is a listán vannak, fejenként 138,32 dollárt, mai áron 32366 forintot költünk sörre évente, fejenként.

A teljes lista itt látható.

Beer Prices Around The World Compared: What Are The Cheapest And Most Expensive Places To Buy Beer?

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője

A fehérorosz KGB fogságába került a legrégebbi ellenzéki párt vezetője

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok