szerző:
hvg.hu

Az Illés zenekar tagja szerint most is van az MTVA-nál olyan, mint a hetvenes évekbei Táncdal- és Sanzonbizottság, csak a régi testületben "sokkal műveltebb és okosabb emberek ültek". Az Artisjus rendezvényén azt tanácsolta a fiatal zenészeknek, hogy fogjanak össze, együtt védjék meg magukat.

Szörényi Levente és Bródy János, az Illés zenekar két tagja beszélgetett az Artisjus "Izé" nevű rendezvényén hétfő este - írta a Bors Online.

Bródy a lap szerint az est egy pontján azt a megjegyzést tette, hogy a hetvenes években még a Táncdal- és Sanzonbizottság döntött arról, hogy egy dal adásba kerülhet-e. "Most is van ilyen az MTVA-nál - mondta - csak, ahogy én hívom, az egykori Sáncdalbizottságban sokkal műveltebb és okosabb emberek ültek." 

©

A Kossuth-díjas dalszerző a fiatal zenészeknek azt tanácsolta, hogy bár a versenyszellem kikerülhetetlen, a mai világban fontos az együttműködés, hogy a szakma közös érdekeket képviseljen. "Együtt kell megvédenünk magunkat" - fogalmazott.

Bródy tavaly szeptemberben a Facebookon tett megjegyzést a Koncz Zsuzsa koncertjét szerinte meghamisító köztévére. Később módosította véleményét, mert kiderült, hogy az énekesnő maga vetette ki a programból Bródy szerzeményét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!