szerző:
hvg.hu

Bródy János ma már azt mondja, ő nem állította, hogy az MTVA kicenzúrázta volna az egyik rendszerkritikus dalát a Koncz Zsuzsa-koncertről szóló műsorában.

A Kossuth-díjas dalszerző és előadó, Bródy János csütörtökön egy hosszabb Facebook-posztban már arról írt, hogy ő nem is állította, hogy a Magyar Televízió kicenzúrázta az „Ezek ugyanazok” című számot a közvetítésből, pedig előző nap még ezzel ellentéteset posztolt a közösségi oldalra.

"Megosztottam egy kalózfelvételt a koncertről, azzal a megjegyzéssel, hogy ez kimaradt az adásból. Akinek erről az jutott az eszébe, hogy a Magyar Közszolgálati Televízió esetleg politikai szempontok alapján válogatja és cenzúrázza még a könnyűzenei koncertműsorokat is, az lehet, hogy az igazságot keresi, de félreérti a mai magyar valóságot" – írja legfrissebb bejegyzésében a művész, majd ironizálva hozzáteszi: "mert a valóság az, hogy ma Magyarországon nincs cenzúra, és a sajtó szabadságát semmi sem veszélyezteti, és a Közszolgálati Média pártsemlegesen működik, és ezt a működést a pártsemleges Médiatanács felügyeli, mely az Alaptörvény értelmében védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, és biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit".

"És elnézést kérek Koncz Zsuzsitól, akit ezzel a félreértéssel kellemetlen helyzetbe hoztam, pedig nagyon is hálás vagyok neki, hogy meghívott vendégnek a koncertjére, és nem mondta azt, hogy melyik számot ne játsszam, és természetesen megbeszéltük, hogy melyik szám fér bele a tévéadásba. Tehát nem ért váratlanul az, hogy csak az 'Édes életünk' szerepelt. Viszont nagyon örültem, hogy megtaláltam a neten ezt a kalózfelvételt, és elnézést kérek a Magyar Televíziótól is, amiért ezzel rossz hírbe kevertem őket, és kárpótlásul felajánlom 'Az Illés szekerén' című, Fonogram-díjas kétszeres platinalemezem bemutató koncertjének felvételét ingyen és bérmentve, minden ellenszolgáltatás nélkül bármikor leadhatják" – írta még a Kossuth-díjas dalszerző.

Mint megíruk: Bródy János szerdán olyat írt ki a Facebookra, amiből arra lehetett következtetni, hogy szerinte szándékosan hagytak ki egy rendszerkritikus dalt a köztévén leadott Koncz Zsuzsa-koncertfelvételből. Bródy eredetileg ezzel a kiírással kísérte a teljes koncertfelvételt: "Ami a Magyar Televízió adásából kimaradt... (A műsorhamisítást a törvény nem bünteti.) Koncz Zsuzsa Aréna koncert, 2014 (Elnézést a "kalózfelvétel" minőségért.)" Később – a Facebook szerint – megszerkesztette saját posztját és kitörölte belőle azt a mondatot, ami a műsorhamisításra vonatkozik.

Bródy szavaira az MTVA úgy reagált, hogy Koncz Zsuzsa saját stábjával közösen döntött arról, hogy mi kerüljön a kétszer 52 perces műsorba, és ők maguk rakták össze a televíziós koncertet az eredetileg közel két és fél órás felvételből. Az adáskész változatot az MTVA így készen kapta az alkotóktól, ebben a szerkesztők nem kértek módosítást.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Aranybánya Mészáros vasútépítő cége

Aranybánya Mészáros vasútépítő cége

Kertészkedéssel dolgozza le a Kossuth téri áttörésért kapott büntetését az MSZP-alelnök

Kertészkedéssel dolgozza le a Kossuth téri áttörésért kapott büntetését az MSZP-alelnök

Vicces videóval zárta le a telet a Magyar Közút

Vicces videóval zárta le a telet a Magyar Közút

Alig érkeznek menekültek Olaszországba

Alig érkeznek menekültek Olaszországba

A Mesterterv

A Mesterterv

„Ipari méretű pokol” egy német sertéstelepen

„Ipari méretű pokol” egy német sertéstelepen