szerző:
MTI

Kedden áll bíróság elé Új-Zélandon Phil Rudd, az AC/DC halálos fenyegetéssel és drogbirtoklással vádolt dobosa - jelentette be pénteken Craig Tuck, a zenész ügyvédje, aki szerint várhatóan egynapos lesz a tárgyalás.

Az 60 éves ausztrál rockzenészt hét év szabadságvesztésre is ítélhetik, ha bűnösnek találják.

November 6-án tartóztatták le a dobost tengerre néző, fényűző házában kettős gyilkosságra való fejbujtás gyanújával. Azzal vádolták, hogy megkísérelt bérgyilkost fogadni két ember megölésére. Óvadék ellenében akkor szabadon bocsátották, és az ügyészség ezt a vádat később bizonyítékok hiányára hivatkozva ejtette. A halálos fenyegetés és a kábítószer-birtoklás vádjait azonban fenntartották.

Az ügyészség szerint a zenész 2014 szeptemberében felhívott egy kisiparost, aki korábban dolgozott neki, és halállal fenyegette meg őt és a lányát. Ez a fenyegetés állítólag egy más emberrel folytatott telefonbeszélgetésben is elhangzott. Ezen kívül egy novemberi házkutatás során 0,71 gramm szintetikus drogot és 130 gramm kannabiszt találtak nála.

Rudd tagad minden vádat. Egy decemberi interjúban azt mondta, hogy vissza akarja kapni az állását és jó hírét. 

A Young-testvérek, Malcolm és Angus által 1973-ban alapított ausztrál zenekar több mint 200 millió lemezt és CD-t adott el, leghíresebb számaik közé tartozik a Highway to Hell és a Let There Be Rock.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!