szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Halálos fenyegetések miatt nyolc hónap házi őrizetre ítélte a bíróság Phil Ruddot, az AC/DC dobosát.

Phil Ruddot, az AC/DC rockegyüttes dobosát nyolc hónap házi őrizetre ítélte gyilkossággal való fenyegetés és jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt egy új-zélandi bíróság csütörtökön, miután a zenész beismerte vétkességét. A 61 éves Rudd óvadék ellenében szabadlábon védekezett tavaly novemberi letartóztatása óta. Áprilisban vallotta bűnösnek magát az őt ért vádakban, amelyekért hét év börtön a maximális büntetés. Az ügyész minimum 18 hónap börtönbüntetést kért. Házi őrizete alatt Rudd engedéllyel látogatókat fogadhat, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie.

©

Rudd ügyvédje a bíróságon elmondta, ügyfele stressz és drog hatása alatt volt, amikor elkövette a bűncselekményt, amelyet a jogász dühös telefonhívásnak nevezett. Mint mondta, ha elítélik, Rudd dollártízmilliós jövőbeli keresettől eshet el, és felmentését kérte. A bíró szerint azonban a fenyegetés több volt, mint dühös telefonhívás, valamint jelentős mennyiségű drogot is találtak Rudd lakásán. Enyhítő körülményként figyelembe vette, hogy a zenész kibékült azzal, akit halálosan megfenyegetett, és jóvátételt fizetett neki. Az eredeti vádat, amely szerint a dobos megpróbált megöletni valakit, bizonyíték hiányában elejtették. A tettre Rudd haragjában vetemedett, amelyet szólóalbumának sikertelensége váltott ki.

A zenész Új-Zélandon, az Aucklandtől mintegy 200 kilométerre délkeletre fekvő tengerparti városban, Taurangában él azóta, hogy 1983-ban kitették az AC/DC rockegyüttesből. A zenekarhoz 1994-ben újra csatlakozott, ám továbbra is Új-Zélandon maradt, ahol éttermet üzemeltet. 

Az AC/DC jövő hónapban turnéra indul, Új-Zélandon is ad két koncertet, de másik dobossal. A zenekar februárban jelentette be, hogy a turnén Chris Slade dobol majd, aki 1989 és 1994 között már játszott az együttesben. Az AC/DC honlapján is őt szerepeltetik dobosként a tagok listáján.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!