szerző:
MTI

Halálos fenyegetések miatt nyolc hónap házi őrizetre ítélte a bíróság Phil Ruddot, az AC/DC dobosát.

Phil Ruddot, az AC/DC rockegyüttes dobosát nyolc hónap házi őrizetre ítélte gyilkossággal való fenyegetés és jelentős mennyiségű kábítószer birtoklása miatt egy új-zélandi bíróság csütörtökön, miután a zenész beismerte vétkességét. A 61 éves Rudd óvadék ellenében szabadlábon védekezett tavaly novemberi letartóztatása óta. Áprilisban vallotta bűnösnek magát az őt ért vádakban, amelyekért hét év börtön a maximális büntetés. Az ügyész minimum 18 hónap börtönbüntetést kért. Házi őrizete alatt Rudd engedéllyel látogatókat fogadhat, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie.

©

Rudd ügyvédje a bíróságon elmondta, ügyfele stressz és drog hatása alatt volt, amikor elkövette a bűncselekményt, amelyet a jogász dühös telefonhívásnak nevezett. Mint mondta, ha elítélik, Rudd dollártízmilliós jövőbeli keresettől eshet el, és felmentését kérte. A bíró szerint azonban a fenyegetés több volt, mint dühös telefonhívás, valamint jelentős mennyiségű drogot is találtak Rudd lakásán. Enyhítő körülményként figyelembe vette, hogy a zenész kibékült azzal, akit halálosan megfenyegetett, és jóvátételt fizetett neki. Az eredeti vádat, amely szerint a dobos megpróbált megöletni valakit, bizonyíték hiányában elejtették. A tettre Rudd haragjában vetemedett, amelyet szólóalbumának sikertelensége váltott ki.

A zenész Új-Zélandon, az Aucklandtől mintegy 200 kilométerre délkeletre fekvő tengerparti városban, Taurangában él azóta, hogy 1983-ban kitették az AC/DC rockegyüttesből. A zenekarhoz 1994-ben újra csatlakozott, ám továbbra is Új-Zélandon maradt, ahol éttermet üzemeltet. 

Az AC/DC jövő hónapban turnéra indul, Új-Zélandon is ad két koncertet, de másik dobossal. A zenekar februárban jelentette be, hogy a turnén Chris Slade dobol majd, aki 1989 és 1994 között már játszott az együttesben. Az AC/DC honlapján is őt szerepeltetik dobosként a tagok listáján.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!