szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világhírű énekes az Operaház szombat esti Shakespeare-estélyének sztárvendégeként jött Budapestre. A miniszterelnök nem hagyta ki, hogy ne készítsenek egy közös képet a másnap pécsi díszdoktottá kinevezett spanyol tenorral.

Orbán a Facebook-oldalán csak ennyivel kommentálta az Operaházban készült fotót: „Tegnap este”.

©

A tavaly óta óriási Youtube-sztárnak tekinthető vietnámi Ninh Đức Hoàng Long (aki csodálatosan énekelt magyarul a Bánk bánból) megörökítette, a mester (és itt nem Orbánra gondolunk) érkezését az Operaházba, ahol Ókovács Szilveszter fogadta.

A vietnámi diák két éve él Budapesten, és ösztöndíjjal tanul a Liszt Ferenc Zeneakadémia opera szakán.

Egyébként van egy profibb felvétel is Domingo szombati operaházi kalandjáról, ezt a vendéglátó intézmény készítette. Ebből kiderül, hogy gyönyörűnek tartja a tenorlegenda a magyar fővárost, és hogy garantálja: az opera örökké élni fog:

 Ja, és ne feldjük, hogy itt - ugyan nem a videó készítője, hanem - a főszereplője szintén előadta már magyarul Erkel Ferenc csodálatos áriáját:

Vasárnap Plácido Domingót egyébként a Pécsi Tudományegyetem (PTE) díszdoktorrá avatta. Az egyetem szenátusának ünnepi ülésén elhangzott indoklás szerint a PTE a kitüntetéssel elismeri Plácido Domingo művészi nagyságát, páratlan életművét és megköszöni a városért tett szolgálatát. Különösen azt, hogy elvállalta a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozat fővédnökségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!