szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Chemical Brothers különleges vetítéssel, Marky Ramone rózsával, John Newman külön erre az alkalomra írt dallal búcsúzott Dan Panaitescutól.

©
Mint arról korábban hírt adtunk, július 15-én, péntek éjjel tragikus körülmények közt, autóbalesetben életét vesztette Dan Panaitescu, a Sziget Fesztivál illetve a teljes Sziget-cégcsoport, többek közt a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound nemzetközi koncertszervezője. Az ő nevét viseli idén a Sziget fesztivál nagyszínpada.

Ahogy azt Gerendai Károly a hvg.hu-nak elmondta, Panaitescu, aki évtizedeket töltött el a szakmában, olyan tekintélynek örvendett a koncertszervezők nemzetközi közösségében, hogy halála után "szinte ömlöttek az üzenetek" a Sziget szakmai partnereitől, a zenészektől, zenekaroktól és a koncertszervező ügynökségektől és ügynököktől.

A legmeghatóbb gesztusokra mégis magán a Szigeten kerül sor: az elektronikus tánczene meghatározó együttese, a Chemical Brothers fellépése végén a látványsója végére illesztett szöveggel (In memory of Dan Panaitescu), a legendás Ramones-zenész, Marky Ramone a színpadra letett csokor fehér rózsával, John Newman  - akinek kiújult rákbetegségéről nem rég adtunk hírt - külön erre az alkalomra írt dallal emlékezett meg a legendás hazai zeneipari szakemberről, akinek dalt dedikált egyébként a Bastille és Naughty Boy is.

"Olyan figura volt, akit talán kevesen ismertek a hazai szakmában, de a nemzetközi színtéren egy egészen elképesztően ismert és kedvelt személyiség volt - jól mutatja ezt, hogy a legnagyobb sztárok emlékeztek meg róla és külön számot írtak neki" – mesélte elcsukló hangon a Sziget alapítója.

Dan Panaitescu-emlékhely a Sziget róla elnevezett nagyszínpadának backstage-ében

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!