szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valaki megalkotta a Jóbarátok-karakter, a paleontológusként és egyetemi tanárként is bizonyító Ross Geller profilját a népszerű Rate My Professor-oldalon, és az értékelések jobbnál jobbak.

A ratemyprofessors.com-hoz hasonló oldalról, ahol a hallgatók, diákok értékelik tanáraikat már mi is írtunk korábban, de most egy élelmes felhasználó új szintre emelte a rendszert. A Jóbarátokban egyetemi tanárt alakító Ross Geller karakterének kreált valaki önálló profilt.  A híres paleontológus jelenleg 3.8-as átlaggal bír az ötpontos rendszerben, de az értékelések az igazán mókásak (persze ehhez nem árt ismerni a sorozatot, de hát ki az, aki nem ismeri?)

Van, aki az "unagi módszert" nem tartja túl hatékonynak, míg valaki arról számol be, hogy Geller professzornál könnyen lehet jó jegyet szerezni azzal, ha a hallgató egyszerűen szerelmet vall neki.

"Basszus, tényleg ilyen" - Hallgatók értékelik a tanáraikat

Létezik egy magyar oldal, melyen az egyetemi, főiskolai hallgatók szabadon mondhatják el véleményüket tanáraikról. A MarkMyProfessoron fordul a kocka, a diákok osztályoznak az oktatók meg tűrnek: vannak, akiket inspirálnak az őszinte visszajelzések, de az is előfordul, hogy kiborulnak az igazságtalannak vélt kritikától.

Az évezred legjobb sorozatai, 14. rész: Jóbarátok

A biztonság kedvéért azért rákerestem, de nem lepődtem meg: jelenleg is fut a magyar tévében a Jóbarátok, ráadásul három csatornán is. Talán nincs még egy sorozat, ami ennyire univerzális, időtlen lenne. A sorozat 1994-es kezdete óta felnőtt egy generáció, de még a mai fiatalok is úgy ismerik Chandler, Phoebe vagy Joey nevét, és úgy nevetnek a látszólag so kilencvenes évek poénokon, mint az előző korosztály.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler Miklós: Rendkívüli idők állnak előttünk

Kásler Miklós: Rendkívüli idők állnak előttünk

Akciós áron kínálják az ékszereket Vajna Tímea bedőlt gyémántérdekeltségéből

Akciós áron kínálják az ékszereket Vajna Tímea bedőlt gyémántérdekeltségéből

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett

Ritka meteorit zuhant egy férfi kertjébe, egyből milliomos lett