szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Nevetséges volna egymáshoz hasonlítani Orbán Viktort és Donald Trumpot – mondta a HVG hetilapnak adott interjúban Nádas Péter.

Orbán Viktor kiválóan felismerte, hogy az unió kolonialista szemléletével szemben meg kell teremtenie a magyar polgárságot, ha kell, akkor protekcionista alapon, ez utóbbi azonban nagy történelmi tévedése – mondja Nádas Péter író a HVG hetilapnak adott interjúban, amely a csütörtökön jelenik meg. 

Polgárságot, kapitalizmust nem lehet protekcionista alapon megteremteni –

mondja, mivel "a versenyen kívül alapított cégek egyik pillanatról a másikra omlanak össze, ha elengedi a kezüket a gondoskodó állam". 

Ettől pedig nem a polgárság, hanem kizárólag a hűbériség szelleme erősödik.

A napokban új nagyregénnyel jelentkező író az interjúban azt is elmondja, miért volna nevetséges egymáshoz hasonlítani Orbán Viktort és Donald Trumpot. Arról is beszél, hogy miért nincs olyan ellenzéki erő, amely a Fidesszel szemben eséllyel indulna, és arról is, hogy szerinte miért fogadja el a társadalom egy része, hogy gyengén kormányzó antidemokratikus rezsim jut hatalomra.

A HVG-nek Nádas arról is beszélt, hogy mint diktatúrában járatos ember, nem lepte meg az, amit a kormány a sajtóval művel, és arról is, hogy miért volt naivitás elhinni, hogy majd Brüsszel megvédi a magyar demokráciát.

Az interjú a csütörtökön megjelenő HVG-ben olvasható.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfő délután érkezik a rossz idő

Hétfő délután érkezik a rossz idő

Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?

Duma Aktuál-teszt: Ha Ön jobboldali, akkor egyből szép is?

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától

Olcsóbb lesz az üzemanyag szerdától