szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nemrég szavazást indítottunk arról, melyik előadó érdemelné meg legjobban azt, hogy a jelöltek közül az amerikai Rock and Roll Hírességek csarnokába kerüljön. Annyit elárulhatunk, hogy nem született nagy meglepetés.

Az elején nem árt tisztázni egy félreértést, hiszen több kommentelőnk is ezen akadt fent: a Rock and Roll Hall Of Fame megnevezés nem takar műfaji megkötést, szóval nem kizárólag rockot vagy rock'n'rollt játszó előadókat iktatnak be a hírességek csarnokába. A popzene nagy panteonjában bárki helyet kaphat, aki életművével nagy hatást gyakorolt az egész zeneiparra - műfajtól függetlenül.

Csütörtökön hozták nyilvánosságra, hogy mely előadók közül választja majd ki a közönség és a szakma azt az ötöt, amelyet ünnepélyes keretek között beiktatnak a Hírességek Csarnokába. Ebből a jelöltlistából választhattak olvasóink is saját ízlésük szerint.

Nagy meglepetés nem született, hiszen a Depeche Mode-nak elötelezett tábora van itthon, ezért simán ők nyerték a házi szavazásunkat. A második helyért azonban már nagyon szoros volt a verseny, végül a Judas Priest futott be erre a helyre, de csak néhány szavazattal előzte meg a harmadik Radioheadet és a negyedik Dire Straits-t. Rajtuk kívül még két előadó emelkedett ki a mezőnyből: a Rage Against The Machine és Bon Jovi.

Nemsokára kiderül, hogy a házi szavazásunk mennyire tükrözi majd a végső döntést, hiszen az első ötre a 800 felkért szakmabeli mellett a közönség is szavazhat, majd a top 5 névsort decemberben hirdetik ki. A beiktatásra 2018. április 14-én kerül sor Clevelandben.

A Nirvana 2014-es beiktatása:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az űrből biztosít majd térerőt a Vodafone, Európában is

Az űrből biztosít majd térerőt a Vodafone, Európában is

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Bestiális erő – mondja az Nvidia az új szerverprocesszoráról

Kiderült, mit rejt a 166 éves időkapszula, amit az esztergomi Bazilika keresztjében találtak

Kiderült, mit rejt a 166 éves időkapszula, amit az esztergomi Bazilika keresztjében találtak