szerző:
hvg.hu

A Marton László-ügyet kirobbantó Sárosdi Lilla férjét a kormányközeli média kérdezgette arról, mi a véleménye Havas Henrik állítólagos zaklatásairól. A rendező inkább a Facebookon tette közzé véleményét.

Mint írtuk, hivatalos vizsgálatot indított az ATV, miután Havas Henriket többen is zaklatással vádolták meg, a műsorvezető a vizsgálat végéig nem szerepelhet a képernyőn. A műsorát addig is Fiala János veszi át. Havas ellen egyébként a kisoroszi önkormányzat végül nem indít vizsgálatot. A polgármester szerint az nem szolgálná a település érdekeit, mivel a médiában megjelentek semmilyen módon nem függnek össze Havas önkormányzati képviselőségével.

Havast először a Való Világ két korábbi szereplője, Baukó Éva és Molnár Anikó vádolta meg zaklatással. Azóta kiderült, egy 2014-es forgatáson Görög Zitát is fogdosta egy taxiban. A TV2-n akkor futó Hal a Tortán című műsorban a modell azt mondta: „Henrik, ne érjen a kezemhez és a combomhoz! Végig a taxiban ezt csinálta. (...) Egyszerűen sértő. Nekem is van önérzetem.”

Havas Henrik nemrég a Jobbik elnökéről, Vona Gáborról írt könyvet, amelynek épp a megjelenésekor robbant ki a kormányzati médiában a zaklatási ügy, ezért sokan politikai lejáratásnak gondolják mindezt. A műsorvezető kedden az mno.hu-nak azt mondta, pert indít az összes olyan sajtótermék ellen, amelyik tényként kezeli a zaklatást, azt azonban még nem döntötte el, hogy Baukó Éva és Molnár Anikó ellen is jogi lépéseket tesz-e. "Úgy látom, ők inkább statiszták és áldozatok ebben az ügyben, ráadásul az évekig tartó hercehurcához sincs kedvem. Azt ugyanakkor látni kell, hogy kényszerhelyzetben vagyok, mert Kerényi Miklós Gábor is fenyegetőzött, de nem perelt, Marton László is fenyegetőzött, és nem perelt. Az biztos, hogy nem sztárügyvédet választok, hanem egy lelkes fiatalt" – mondta.

A Marton László-ügyet kirobbantó Sárosdi Lilla férje, Schilling Árpád, aki felesége mellet kiállva több helyen is megszólalt a zaklatásos ügyekről kedden a Facebookon jelentette be, hogy a korábban őt hevesen támadó Origo és a TV2 is kereste az utóbbi napokban, hogy nyilatkozzon meg a Havas-ügyről.

„Micsoda megtiszteltetés! Mi érdekes van bennem, hogy így megtalált a propagandagépezet? Mit szól a balliberális médiasztár bukásához a nemzetbiztonsági kockázat?” – írja Schilling, aki végül itt kommentálta a Havas Henrikről szóló zaklatásos híreket.

„Havas Henriket most már több nő is zaklatással vádolja. Az ATV – nagyon helyesen – felfüggesztette a műsorvezetőt addig, amíg tisztázza magát a vádak alól. Amennyiben a zaklatások 5 éven belül történtek, azt javaslom az áldozatoknak, hogy pereljenek! Tisztelet a bátraknak!” – írta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

Jön Kásler magyarságkutatója, amelytől nem sok jót remélhetünk

Jön Kásler magyarságkutatója, amelytől nem sok jót remélhetünk

Hadházy nem akarja, hogy az LMP-ből Vágó Gábor szólaljon fel az október 23-i tüntetésen

Hadházy nem akarja, hogy az LMP-ből Vágó Gábor szólaljon fel az október 23-i tüntetésen

A világ legrégebbi, épségben megmaradt hajóját találtak meg a Fekete-tenger mélyén - videó

A világ legrégebbi, épségben megmaradt hajóját találtak meg a Fekete-tenger mélyén - videó

Fluor Tomi: Senkinek nem írtam azt, hogy bántani fogom

Fluor Tomi: Senkinek nem írtam azt, hogy bántani fogom

Kerítést húznának és biztonsági őröket állítanának a Hős utcai gettóba

Kerítést húznának és biztonsági őröket állítanának a Hős utcai gettóba