szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Marton László-ügyet kirobbantó Sárosdi Lilla férjét a kormányközeli média kérdezgette arról, mi a véleménye Havas Henrik állítólagos zaklatásairól. A rendező inkább a Facebookon tette közzé véleményét.

Mint írtuk, hivatalos vizsgálatot indított az ATV, miután Havas Henriket többen is zaklatással vádolták meg, a műsorvezető a vizsgálat végéig nem szerepelhet a képernyőn. A műsorát addig is Fiala János veszi át. Havas ellen egyébként a kisoroszi önkormányzat végül nem indít vizsgálatot. A polgármester szerint az nem szolgálná a település érdekeit, mivel a médiában megjelentek semmilyen módon nem függnek össze Havas önkormányzati képviselőségével.

Havast először a Való Világ két korábbi szereplője, Baukó Éva és Molnár Anikó vádolta meg zaklatással. Azóta kiderült, egy 2014-es forgatáson Görög Zitát is fogdosta egy taxiban. A TV2-n akkor futó Hal a Tortán című műsorban a modell azt mondta: „Henrik, ne érjen a kezemhez és a combomhoz! Végig a taxiban ezt csinálta. (...) Egyszerűen sértő. Nekem is van önérzetem.”

Havas Henrik nemrég a Jobbik elnökéről, Vona Gáborról írt könyvet, amelynek épp a megjelenésekor robbant ki a kormányzati médiában a zaklatási ügy, ezért sokan politikai lejáratásnak gondolják mindezt. A műsorvezető kedden az mno.hu-nak azt mondta, pert indít az összes olyan sajtótermék ellen, amelyik tényként kezeli a zaklatást, azt azonban még nem döntötte el, hogy Baukó Éva és Molnár Anikó ellen is jogi lépéseket tesz-e. "Úgy látom, ők inkább statiszták és áldozatok ebben az ügyben, ráadásul az évekig tartó hercehurcához sincs kedvem. Azt ugyanakkor látni kell, hogy kényszerhelyzetben vagyok, mert Kerényi Miklós Gábor is fenyegetőzött, de nem perelt, Marton László is fenyegetőzött, és nem perelt. Az biztos, hogy nem sztárügyvédet választok, hanem egy lelkes fiatalt" – mondta.

A Marton László-ügyet kirobbantó Sárosdi Lilla férje, Schilling Árpád, aki felesége mellet kiállva több helyen is megszólalt a zaklatásos ügyekről kedden a Facebookon jelentette be, hogy a korábban őt hevesen támadó Origo és a TV2 is kereste az utóbbi napokban, hogy nyilatkozzon meg a Havas-ügyről.

„Micsoda megtiszteltetés! Mi érdekes van bennem, hogy így megtalált a propagandagépezet? Mit szól a balliberális médiasztár bukásához a nemzetbiztonsági kockázat?” – írja Schilling, aki végül itt kommentálta a Havas Henrikről szóló zaklatásos híreket.

„Havas Henriket most már több nő is zaklatással vádolja. Az ATV – nagyon helyesen – felfüggesztette a műsorvezetőt addig, amíg tisztázza magát a vádak alól. Amennyiben a zaklatások 5 éven belül történtek, azt javaslom az áldozatoknak, hogy pereljenek! Tisztelet a bátraknak!” – írta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!