szerző:
hvg.hu

Untig ismerjük József Attila Altató című versét. Hányszor szavaltuk gyerekkorunkban, aztán később a gyerekeinknek, unokáinknak. De ezt a változatot – Parti Nagy Lajos Altató parafrázisát – kevésbé ismerjük.

Pedig hasonlóan nemes mint az alapanyag, s különös, ahogy a szerző maga zsongja-dünnyögi el. Nemcsak üveggolyó van itt, jó cukor és óriás, de lufka kis csodák, tűzhatlan medve, méz elza és eldunnaház. Végül az alvás is aluszik.

Parti Nagy az Össz-hang című előadáson olvasta fel Altató című versét. Az Össz-hang esten – ami tulajdonképp egy zenés irodalmi all-star gála – a kortárs magyar irodalom három nagyágyúja, Parti Nagy Lajos, Spiró György és Závada Pál olvas fel saját, s Esterházy Péter-szövegeket. Dés László, Dés András és Barcza Horváth József pedig zenével hoz hangulatba vagy éppen poentiroz. Az előadás legnagyobb hibája, hogy évente csak néhányszor lehet vele találkozni a budapesti Katona József Színházban. Legközelebb az évadban február 28.-án, illetve március 24.-én és 25.-én látható-hallható.


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!