Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Magyarországon január 5-én mutatkozik be az X-akták vadonatúj, 11. évada, az utolsó olyan szezon, amelyben Gillian Anderson Scully ügynököt alakítja.

Az 1993 óta futó kultikus sorozatot hosszabb szünet után 2016-ban indította újra a Fox, a nagy visszatérés azonban elég felemásra sikeredett a kilencvenes éveknél jóval erősebb tévés mezőnyben. Az X-akták azonban még mindig népszerű, ezért nem meglepő, hogy újabb évad készült a szériából.

A 11. évad – amit az amerikai premier után két nappal, január 5-én mutat be a Cool TV Magyarországon - azonban fontos pont lesz a széria történetében, nem csak a 25. évforduló miatt, hiszen a Scullyt alakító Gillian Anderson már korábban jelezte, hogy ez a utolsó évad, amelyben szerepelni fog. A színésznő döntését a premier közeledtével újra megerősítette, de természetesen nem tűnik el a képernyőkről, hiszen az American Gods-ban például biztosan láthatjuk még.

Eddig csak tisztességes nosztalgiázás az újrainduló X-akták

Szerteágazó, egész történelmünket más színben feltüntető összeesküvés-elméletek, űrlények, és egy félelmetes jövőkép: a hosszú szünet után újraindított X-akták sztoriját nem aprózták el, de mintha az alkotók elfelejtették volna, hogy nem 1996-ot, hanem 2016-ot írunk. De pozitívum, hogy Duchovny és Anderson még mindig jól passzol egymáshoz, és visszatért néhány kultikus mellékszereplő.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!