szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szabad gondolkodás sokszínűségét bemutató kiállítás nyílt több tucat kortárs művész alkotásaiból a HVG kampányszlogenjére – "A sötétség nem tart örökké – Legyen világosság" – reflektálva.

"Olyanok lehetünk így együtt, míg egy szűkkörű Facebook-csoport: noha jópáran sem az életben, sem a szellemi térben nem találkoztunk soha, mégis saját meggyőződésünket látjuk viszont, ami a viccmesélésnek határozottan kedvez" – élcelődött Spiró György Kossuth-díjas író a HVG "A sötétség nem tart örökké – Legyen világosság" című kiállításának csütörtöki megnyitóján.

A kiállításon – amely január 21-ig ingyenesen megtekinthető a a Nagytétényi úti AQB Project Space galáriában – a HVG által felkért képzőművészek reflektálnak a sötétség-világosság dichotómiájára; volt, aki nemzeti konzultációból varázsolt műtárgyat – "abszurd kérdésekre abszurd válaszok" mottóval –, mások papírhajókkal vagy éppen pszichedelikus mangalicával fejezték ki véleményüket a hazai közállapotokról. (A kiállított alkotásokból készült válogatásunkat képgalériánkban is megnézhetik.)

Videó a kiállításmegnyitóról:

A kiállítás eseménye a Facebookon:

 

HVG kiállítás: A sötétség nem tart örökké - Legyen világosság

„A sötétség nem tart örökké - Legyen világosság" címmel, ötven kortárs művész közreműködésével rendezünk kiállítást az egykori Haggenmacher sörgyár...

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Nagyítás

A HVG-vel, a fény nevében: művészek a világosságért – Nagyítás-fotógaléria

„A sötétség nem tart örökké – Legyen világosság” – a HVG szlogenjére reflektál műveivel mintegy félszáz képzőművész. Kiadónk felkérésére a változatos műfajban alkotó, különböző generációkhoz tartozó művészek azzal a közös szándékkal vettek részt a projektben, hogy a demokratikus alkotó közeg szükségességére, értékére ráirányítsák a közönség figyelmét. A friss és korábbi munkákból összeálló kiállítást csütörtökön Spiró György író nyitotta meg. Az Andrási Gábor művészettörténész, a Műértő főszerkesztője és Bencze Péter, az Everybody Needs Art vezetője által rendezett tárlat Budafokon, a volt Haggenmacher sörgyár épületében helyet kapott AQB Project Space (1222 Budapest, Nagytétényi út 48–50.) galériában lesz látható január 21-ig. A kiállított művek meg is vásárolhatók.

Videó: itt a bizonyíték, hogy ez az új BMW M5 tényleg 800+ lóerős

Videó: itt a bizonyíték, hogy ez az új BMW M5 tényleg 800+ lóerős

Hatalmasat hajrázott, de győzni nem tudott a Szeged

Hatalmasat hajrázott, de győzni nem tudott a Szeged

Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára

Hernádi újra felkerülhet az Interpol körözési listára

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Cupra Ateca-menetpróba: ne nevezd Seatnak!

Miniszteri döntéssel emeltek nagyot az államtitkárok fizetésén

Miniszteri döntéssel emeltek nagyot az államtitkárok fizetésén

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában

Egymás mellett áll az igazi és a Lego Bugatti Chiron a márka múzeumában