szerző:
hvg.hu

Mihály Tamás 35 évig volt az Omega tagja, nevét meg sem említették.

Szerdán átadták az idei Fonogram-díjakat. A „magyar Grammy” életműdíját az Omega zenekar kapta. Kóbor Jánosék nagy örömmel vették át az elismerést, néhány szót ejtettek is a távolmaradt egyik zenekari tagról is, ám Mihály Tamásról, a zenekar basszusgitárosáról a díjátadók, és a tagok is megfeledkeztek.

Mihály a Facebook-oldalán az alábbiakat írta:

„Őszintén gratulálok az Omega együttesnek a Fonogram-életműdíjhoz!
Különösen az átadáson jelenlévő 3 tagnak, akik a távollevő 4-ikről oly szépen beszéltek. Az ötödik meg sem lett említve, amit a Debreceni úrnál értek, a másik kettőnél már kevésbé. Vagy mindig is csak négytagú volt ez az együttes?? 45 évig nem tudni hol voltam? Laci, Elef, ez nem volt szép, és főleg nem volt elegáns! Mivel én a tv-ből értesültem a dologról, feltételezem, hogy a basszgitáros életműdíját a Kati kapta. Ezért neki külön gratulálok.

Gratulálok Trunkos úrnak is, aki ezt az ízléstelenséget nem akadályozta meg.

Továbbá forró üdvözletem a Mahasz vezetőségének, akiknek ez az 'apró' malőr talán fel sem tűnt.”

Mihály Tamás – aki már évekkel ezelőtt is perben-haragban volt anyazenekarával – és az Omega konfliktusáról korábban itt írtunk. Akkor elmondtuk, Mihály Tamás nem tudja, hogy tagjai-e még a zenekarnak, mert nem hívták sem a zenekar jubileumi sajtótájékoztatójára, sem játszani az új Omega-lemezre, sem fellépni az évi végi arénás koncertre.

Az alapító-basszusgitáros és Kóborék konfliktusa még 2015-ből datálódik, amikor Mihály Tamás bejelentette, hogy nem vesz részt korábbi társaival a felcsúti Pancho Arénában rendezett Omega-koncerten, mert nem ért vele egyet. Szerinte az tulajdonképpen egy Omega névvel marketingelt „alprojekt” volt. A koncertről itt írtunk.

Mihály 1967-től volt az Omega tagja, tavaly úgy nyilatkozott, hogy nem is tudja, tagja-e még a zenekarnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!