szerző:
hvg.hu

Nem véletlenül egy Facebookon közzétett videóban hangoztatják Orbán iránti szimpátiájukat a csatorna arcai, ha ugyanis a tévében adnának le ilyesmit, jókora büntetésre számíthatnának.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Mi is beszámoltunk a TV2 kampányakciójáról, melynek lényege, hogy minden, jelentősebb TV2-arc Orbán mellett/vele/érte van, rá fognak szavazni, és ezt kamerába sem voltak restek mondani Göncziék. Csakhogy: a videó a Facebookon jelent meg, amely az Index szerint valójában abszolút nem a véletlen műve.

Az akcióban ugyanis nem kevés csavar is van, hiszen ha ilyesmit a tévében adnának le, akkor irgalmatlan büntetésre számíthatnának Andy Vajna csatornájánál, elsősorban az esélyegyenlőség megsértéséért. A Facebookon viszont mindenféle retorzió nélkül tehetnek meg ilyet, ott nem ütközik semmibe ez a fajta nyílt üzengetés. Az persze más kérdés, hogy a TV2 a Facebookra is elsősorban úgy tekint, mint a kormányzati propaganda terjesztésének egyik legkellemesebb felületére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Korrupciókutatók: A magyar kormánysajtó orosz technikával teríti a propagandát az interneten

Több mint ezer, jellemzően kormánypárti híroldalakon megjelent cikket elemzett a CRB (Corruption Research Center Budapest), vagyis a budapesti korrupciókutató központ, és súlyos megállapításokra jutottak: a Fidesz-közeli szájtok által közölt hírek bizonyítottan orosz minta alapján születnek. A hazai közösségi felületeteken közben soha nem látott kormányoldali letámadás kezdődött, amely immár nem csak írásos anyagokban testesül meg: az új fegyver a gyakran hamis állításokat felvonultató YouTube-videók.

A Szegednek összejött az, amit a Veszprémnek nem

A Szegednek összejött az, amit a Veszprémnek nem

Félmeztelen Femen-aktivista zavarta meg Trump párizsi vonulását

Félmeztelen Femen-aktivista zavarta meg Trump párizsi vonulását

A NEAK szerint rémhír, amit honlapja adataiból olvastak ki, hogy hosszúak a műtéti várólisták

A NEAK szerint rémhír, amit honlapja adataiból olvastak ki, hogy hosszúak a műtéti várólisták

Édes pénz: katari kézben egy legendás belga csokoládégyártó

Édes pénz: katari kézben egy legendás belga csokoládégyártó

Melyik mobilgyártó vetheti be először a MediaTek vadonatúj chipkészletét?

Melyik mobilgyártó vetheti be először a MediaTek vadonatúj chipkészletét?

Morricone: Tarantino egy kretén

Morricone: Tarantino egy kretén