szerző:
hvg.hu

Rejtő-hétvége lesz Budapesten. A jelszó: a belépés díjtalan, a kilépés bizonytalan.

Kétszeresen is hódolnak az erzsébetvárosiak zseniális humorú szülöttük, Rejtő Jenő emlékének. Az I. cirkálófesztivált április 13-15. között rendezik meg a K11 Művészeti és Kulturális Központban, ahová a szervezők változatos, interaktív programokkal várnak minden korosztályt.

Mindeközben Scherer Péter rendezésében bemutatták a Rejtő-művek ihlette spakli-bohózatot – ezt A piszkosak címmel keresse a Karinthy Színház műsorán.

Rejtő Jenő, vagy írói álnevein P. Howard, illetve Gibson Lavery, a magyar szórakoztató irodalom ikonikus alakja, olyan legendás figurák és regények megteremtője, mint Piszkos Fred, Fülig Jimmy, Senki Alfonz, a Csontbrigád stb. Írói stílusát a groteszk nyelvi humor, az abszurd fordulatok és maró irónia jellemzi. Munkaszolgálatra hurcolták az akkori Szovjetunió területén, nagyon fiatalon, 37 évesen halt meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!