szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Lapzárta és a Newsroom biztosan véget ér a Kreatív információi szerint.

A költségcsökkentés jegyében a csoportos létszámleépítés mellett műsorokat is megszüntetnek a Hír TV-ben. A megszorításoknak biztosan áldozatul esik a Lapzárta és a Newsroom című hírháttér-műsor, míg a Főszerkesztők Klubját és a Csörtét más formában folytatják – értesült a Kreatív.

A lap szerint a konszolidációt követően Kálmán Olga Egyenesenje és Csintalan Sándor betelefonálós műsora több adásidőt kap majd.

Ahogy korábban megírtuk, a csatorna 10 százalékos leépítést jelentett be, két ütemben 30-40 alkalmazottjától válhat meg. Emellett visszavágják a külsős beszállítók – így a vágók, szerkesztők – körét is. Az már kedden kiderült, hogy megváltak D. Bányász Gergő belpolitikai főszerkesztőtől és Szöllősi Györgyi műsorvezetőtől.

A Hír TV sorsa akkor vált bizonytalanná, amikor a választás utáni kedden a Simicska Lajos médiabirodalmához tartozó három médiumról döntést hozott a menedzsment: a Magyar Nemzet és a Lánchíd Rádió azonnal megszűnt, a Heti Választ pedig eladásra kínálják. Akkor a televíziós csatorna egyik munkatársa azt mondta lapunknak: lassú agóniára számít a munkahelyén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!